Prijatelji životinja prijavili uzgajivača tigrova iz Križevaca

Udruga Prijatelji životinja prijavila je Državnom inspektoratu Zlatka Budina iz Križevaca zbog dugogodišnjeg nezakonitog držanja i uzgoja tigrova. Smatraju kako tigrovi nisu kućni ljubimci i ne smiju služiti zabavi, napisali su u priopćenju.

Iz udruge također napominju kako i sami stručnjaci za divlje životinje takvu praksu smatraju neprihvatljivom. U priopćenju podsjećaju na slučaj prijevoza tigra trajektom koji je zgrozio javnost ovog ljeta.

– Velike zvijeri u Hrvatskoj, kao i velike mačke, divlje su životinje čije je potrebe nemoguće zadovoljiti u zatočeništvu. Sve te vrste karakterizira potreba za životnim prostorom veličine do 3000 km², što se ne može osigurati u zatočeništvu gdje se npr. tigar drži u prostoru od samo 50 kvadrata – ističu iz udruge.

Javnosti je upućen poziv da se do 4. studenog priključe javnoj raspravi i daju svoj komentar glede izmjene Zakona o zaštiti životinja. Njima bi se, osim reguliranja držanja i trgovine divljih i egzotičnih životinja kao kućnim ljubimcima, uvela zabrana držanja pasa na lancu, iskorištavanja svih životinja u cirkusima i drugih praksi koje životinjama nanose patnju.

Foto: Udruga Prijatelji životinja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI