PRIJAVE Direktorica i računovotkinja Radija osumnjičene za pronevjeru tešku pola milijuna kuna

Za knjigovotkinju sumnja se također da je "protupravno prisvojila novac te sebi isplaćivala dnevnice za koje nije imala dokumentaciju"


Autor: podravski.hr — 19.02.2019. / 16:24 Crna kronika

Danica Čataj, bivša direktorica radiopostaje

Bivša direktorica Radija Križevci Danica Čataj (60) i nekadašnja računovotkinja u poduzeću Anđelka Tukša (71) kazneno su danas prijavljene jer su, kako se sumnja, s radiopostaje nezakonito izvukle oko pola milijuna kuna, priopćila je danas policija ne navodeći identitet osumnjičenica.

Osumnjičenu 60-godišnjakinju tereti se da je “od prosinca 2009. do prosinca 2014. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva protupravno prisvojila novac u privatne svrhe te sebi isplaćivala dnevnice za koje nije imala vjerodostojnu dokumentaciju, čime je oštetila društvo za oko 300.000 kuna”.

NAŠ PORTAL PRVI JE PISAO O TOME

DI SU PARE Kriminalistička policija istražuje milijunski manjak u gradskoj radiopostaji

Izvještaj novog direktora o stanju na Radiju Križevcima možete pročitati OVDJE.

Za knjigovotkinju Radija sumnja se također da je “protupravno prisvojila novac te sebi isplaćivala dnevnice za koje nije imala dokumentaciju, čime je oštetila društvo za oko 200.000 kuna, a pritom je vodeći poslovne knjige otežavala preglednost poslovanja i stvarnog imovinskog stanja društva, neistinito iskazujući knjigovodstvene promjene”.

Čataj i Tukša osumnjičene su za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pronevjere i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Protiv njih koprivnička je policija podnijela poseban izvještaj mjerodavnom državnom odvjetništvu. (rm, ke)

FOTO: NIKOLA WOLF