PRIJAVILI GA SUSJEDI Penzioner uređivao zapušten okoliš kod dječjeg igrališta pa dobio kaznu!

Prošli je tjedan Viktoru došla 'čestitka' od 500 kuna te 100 kuna troškova postupka jer je neovlašteno orezivao grane crnogorice na javnoj površini bez odobrenja nadležnog upravnog odjela


Autor: podravski.hr — 19.11.2018. / 15:50 Aktualno

Viktor Krušec samo je htio urediti igralište u svojem kvartu

Viktor Krušec sam je odlučio podrezati grane borovima i urediti okoliš kod dječjeg igrališta na Podolicama u Koprivnici, dakle, posao koji bi po svojoj prilici trebale napraviti javne službe. No, prijavili su ga susjedi te pozvali komunalnog redara koji mu je, ispostavit će se kasnije, ipak ‘udario’ kaznu.
Prošli je tjedan Viktoru došla ‘čestitka’ od 500 kuna te 100 kuna troškova postupka jer je neovlašteno orezivao grane crnogorice na javnoj površini bez odobrenja nadležnog upravnog odjela Grada Koprivnice. Takav krimen kažnjiv je prema komunalnom redu Grada Koprivnice, a budući da je Viktor orezao grane u visini jednog metra na čak osam borova, stigla ga je i propisana kazna.
– Kao prvo, nisam znao da to nisam smio raditi, a kao drugo, u više smo navrata i ja i susjedi upozoravali komunalne redare i radnike da su grane prijetnja za sigurnost jer se za vrijeme sušnog razdoblja mogu vrlo lako zapaliti, a osim toga, taj je drvored služio neodgovornim građanima kao kanta za smeće jer se tu uvijek bacalo svakakvo smeće, od komunalnog otpada do karniša za zavjese – kazao je Viktor nakon što ga je komunalni redar upozorio da se to ne smije.
– Ovo igralište i zelene površine na igralištu nikad se nisu održavale kako treba, uvijek je tu bilo smeća, igrala nisu sasvim ispravna, a smeće se tu bacalo oduvijek – kazala je jedna Viktorova susjeda koja je, kao i pojedini drugi susjedi, bila spremna pomoći Viktoru da ukloni granje.
– Ovo je igralište zapušteno, Grad se uopće ne brine o njemu i sad kad se konačno netko odlučio da na svoj trošak uredi samo dio, već se prijeti kaznama. Nije to u redu i podržavamo susjeda Viktora, no ne želimo riskirati novčane kazne – rekla je tada susjeda, no izgleda da će Viktor kaznu ipak morati platiti.
– Na kaznu ću se žaliti, to je ipak velik novac za mene koji sam u mirovini, a sve što sam želio bilo je da djeca imaju lijepo i uredno igralište – zaključio je Viktor koji nam je pokazao i račun od kupnje vreća za smeće koje je želio iskoristiti za sakupljanje smeća koje se nalazilo ispod borova.
U obrazloženju prekršajnog naloga stoji kako su borovi zasađeni prije 15 godina na traženje vlasnika nekretnina uz rub igrališta kako bi se njihovo dvorište sakrilo od pogleda te da sačuvaju svoj privatni posjed i njegovu intimu, a smeća o kojem Viktor priča bilo je za pola manje trgovačke vrećice. Dodatno, iz gradske smo uprave neposredno nakon događaja čuli kako Viktoru nije napisana kazna, već mu je komunalni redar uputio upozorenje, ali izgleda da ta informacija nije bila točna. (sm)
FOTO: NIKOLA WOLF

Viktor Krušec samo je htio urediti igralište u svojem kvartu