Prije dva mjeseca bio je 461. na listi za CT. Sada je tek 238. po redu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ante Raknić (61) iz Ferdinandovca kod Đurđevca svako je malo u koprivničkoj bolnici. Zapravo, vrlo često, pa u šali kaže da je postao bolnički inventar i da liječnike upozorava da ga ne zaborave uvrstiti u popis imovine kad budu imali inventuru. A što ga sve muči?

– Sve. Srce, šećer, zglobovi, kukovi, ramena, koljena. Sve se zdrlo. Moram na magnetsku rezonancu jer mi je desno rame palo dole. Doktor veli da je možda lezija u pitanju – kaže Ante.

Najveći mu je problem duga lista čekanja. Za magnetsku rezonancu prije dva mjeseca bio je 461. na redu, a sad je tek 238. Zapravo, ono što je trebalo biti čekanje od dva mjeseca, pretvorit će se u čekanje od još bar dva mjeseca.

Na ultrazvuk srca također se mora čekati, i to četiri do pet mjeseci.

– Najbolje bi bilo zagrabiti u šarajtoflin i otiti privatno, ali puno mi je to. Već sad četvrtinu penzije svaki mjesec ostavljam u ljekarni – žali se on.

Svaki dan pije 12 tableta i daje si četiri injekcije inzulina zbog dijabetesa, a svaku subotu još jedan dodatan inzulin, što također mora platiti deset kuna. Po injekciji. Kroz mjesec, kad se zbroje troškovi, skupi se toga.

Tablete za šećer također mora platiti 127 kuna, što je nemali trošak za umirovljenika. Susreli smo ga u četvrtak ispred koprivničke bolnice, došao je dati krv.

– Imam problema zbilja sa svime, samo se jedno na drugo nadovezuje. Zato sam morao dati krv. Pijem puno tableta i onda me jedna liječi, druga truje i tako je to – reći će Ante Raknić.

Požalio nam se i da ga malo muči bolnička birokracija.

– Nedavno sam došao upisati se za pregled kod kardiologa, ali mi nisu htjeli dati termin bez uputnice. Kad sam pak došao s uputnicom, je, onda nisam imao povijest bolesti. Pa mogli su mi to reći. Imam toliko papira da sad već ne stanu u jedan kofer – ispričao je Ante Raknić.

FOTO: Mirela Ištvanović

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI