Prijelomna vijest: U ponedjeljak sjednica Skupštine – HDZ i Mreža imaju većinu!

Prije desetak dana bila je održana prva i neuspjela konstituirajuća sjednice Županijske skupštine koprivničko-križevačke. Nijedna od stranaka nije mogla kreirati većinu pa je počeo “otkucavati” novi rok od 30 dana za pokušaj konstituiranja.

Upravo su iz Županije javili kako će se sljedeća sjednica održati već ovaj ponedjeljak – što upućuje na to da netko ima većinu. Je li to SDP kao pojedinačno najbrojnija stranka u Skupštini ili pak partneri HDZ i Mreža vidjet ćemo u ponedjeljak. Ipak, iz neslužbenih izvora doznajemo kako će županu Darku Korenu biti lakše odraditi mandat s obzirom da sve upućuje na to da su i HDZ i Mreža s 12 mandata osigurali još najmanje sedmero “ruku” u Skupštini, potrebnih za većinu. Kako doznajemo podršku u sastavljanju većine dali su Rajnovi Nezavisni s tri, HSS i nestranački s dva te MOST s dva skupštinara. U opoziciji po tome ostaju SDP i partneri te Lackovićeva stranka Nezavisni.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI