KAKAV LUĐAK Zbog Milka čokolade autom htio pregaziti nesretnu Božicu, spasila se u zadnji tren

Makni se - vikao joj je Dragan. Neću se maknuti dok ne vrneš robu - bila je odlučna Božica. Dobro, onda ću te zgaziti - luđački je uzvratio Dragan


Autor: podravski.hr — 07.09.2018. / 16:42 Aktualno

Parkiralište Plodina u Ludbregu na kojem se dogodio suludi napad

Višegodišnji zatvor prijeti Draganu (40), drskom razbojniku koji je prije točno godinu dana nakon bizarne krađe čokolada i sokova ispred poslovnice trgovačkog centra Plodine u Ludbregu automobilom htio pregaziti prodavačicu Božicu dok ga je pokušala spriječiti u bijegu.
Premda je pritom riskirala svoj život, Božica nije uspjela spriječiti kradljivca koji je put Daruvara u kojem živi pobjegao s plijenom vrijednim jedva 500 kuna. No, policajci PU bjelovarske, prema prijavi ludbreških kolega, vrlo brzo su ga uhitili.
Dragan je završio iza rešetaka, a nakon podignute optužnice krenulo je i suđenje na Županijskom sudu u Varaždinu koje je otkrilo detalje tog zlodjela. Dragan je optužen je za teže kazneno djelo razbojničke krađe za koju je propisana kazna bezuvjetnog zatvora od tri do 12 godina.
Prema optužnici, Dragan je ukrao 21 čokoladu Milka i četiri pakiranja Cedevite ukupne vrijednosti blizu 500 kuna. Kad ga je nešto prije 11 sati ujutro prodavačica otkrila, zatražila je da otvori i pokaže sadržaj ruksaka kojeg je nosio. No, Dragan je to odbio, napustio blagajnu, izašao prema parkiralištu te sjeo u svoj peugeot 306 kojeg je bio parkirao ispred iz trgovine.
Kako bi ga zadržala, hrabra je prodavačica stala ispred automobila.
– Makni se – vikao joj je Dragan.
– Neću se maknuti dok ne vrneš robu – bila je odlučna Božica.
– Dobro, onda ću te zgaziti – luđački je povikao Dragan i stisnuo gas do daske.
Pogonski kotači su uz škripu proklizali, a Draganov je automobil naglo krenuo prema prodavačici. On je u posljednji tren skočila u stranu i izbjegla izravan nalet, vjerojatno i teže ozljede.
Dramatični bijeg opasnog lopova dogodio se pred nekoliko kupaca trgovine koji su također svjedočili na sudu. (ke)
FOTO: NIKOLA WOLF