PRIJETI MU ZATVOR Zdenko naručio buldoga iz Splita. Damir mu ga dovezao, ali novce nije vidio

Ako ne plati 4000 kuna u roku od tri mjeseca, ide u zatvor


Autor: podravski.hr — 09.01.2018. / 14:16 Crna kronika

Ilustracija / Pas je teže ozlijeđen

Zdenko (23) iz Kloštra Podravskog kod Đurđevca preveslao je Damira tijekom kupnje psa buldoga i zbog toga mu danas prijeti zatvor.
Dogovor koji je pao telefonski i realizirao se koji tjedan kasnije kad je u Kloštru Podravskom prevarant preuzeo psa od prodavatelja – na koncu se nije ostvario. Mladić je vlasniku za psa trebao platiti 4000 kuna, ali do danas nije uplatio ni lipe. No, buldoga je zadržao.
Da stvar bude gora, nesretni je Damir do ravne Podravine sa psom potegnuo čak iz Splita. Dakle, morao je prevaliti oko 500 kilometara.
Prema presudi koprivničkog Općinskog suda, mladić je s vlasnikom psa dogovorio da će nakon preuzimanja dug podmiriti u četiri rate po tisuću kuna. Kako nije dobio svoj novac, prodavatelj je kazneno prijavio kupca.
Provedena je istraga, a općinska sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić je 23-godišnjeg mladića iz Podravine proglasila krivim i kaznila s osam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godinu dana.
Novac kojeg je ostao dužan prodavatelju, prevarant mora vratiti u roku od tri mjeseca. Ako ne plati, ide odmah u zatvor.
Koprivnički tužitelji podnijeli su Općinskom sudu zahtjev da se protiv okrivljenog izda kazneni nalog što je sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić prihvatila nakon što je pregledala iskaz oštećenog prodavatelja psa, ali i obrane okrivljenika u kojoj je djelomično priznao krivnju. Okrivljeni prevarant mora platiti i 300 kuna troškova suđenja. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA