Prijetio bivšoj:”Prodat ću svinje i unajmiti ljude da vas postrijeljaju!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jadranko (49) iz jednog naselja pored Križevaca nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Bjelovaru proglašen je krivim zbog prijetnji svojoj bivšoj partnerici i njoj bliskoj osobi. Kako se navodi u presudi suca Ivice Matišića, Jadranko je u prosincu 2016. godine, preko posrednika koji poznaje njegovu bivšu partnericu, njoj i njoj bliskoj osobi prijetio da će ugroziti njihov život. Jadranko je poručio, navodi presuda, da će prodati sve svoje svinje i da će dobivenim novcem naručiti ljude iz Srbije i Zagreba da ih postrijeljaju.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Njegove ozbiljne prijetnje poznanik je 26. prosinca 2016. godine prenio njegovoj bivšoj djevojci i njezinu prijatelju, a te su prijetnje rezultirale kaznenom prijavom. Pet godina nakon toga, Općinski sud u Bjelovaru donio je presudu kojom je Jadranko osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od čak četiri godine. Razlog tako dugog roka kušnje vjerojatno leži u tome što je Jadranko već jednom pravomoćno osuđen zbog prijetnje. Njegovu bivšu djevojku i bliskog muškarca kojima je prijetio, sud je uputio da 20.000 kuna, koliko traže od njega, potraže u privatnoj parnici. O tom smo slučaju izvještavali 2016. godine kada je Jadranko uhićen i prebačen u Novalju na informativni razgovor nakon što ga je prijavila bivša partnerica. S njim je stanovala četiri godine nakon čega je odselila, a šest mjeseci kasnije, u prosincu 2016. godine, Jadranko joj je prijetio.

– Preporodila sam se kada sam otišla od njega. Zapravo sam pobjegla prema planovima koje sam kovala dvije godine jer me bilo strah Jadranka i toga što bi mi mogao učiniti da je saznao prije – ispričala nam je prošli tjedan preplašena žena.

Dodala je kako je mnogo toga prošla s njim što ju je ponukalo da se makne od njega, a nakon što je nije htio ostaviti na miru, odlučila se na prijavu policiji.

Nije puno pomoglo Jadranku što je nama ispričao prije pet godina nakon što su ga pustili iz pritvora.

– Sve su to gluposti. Podmeću mi se stvari koje nisam učinio. Ona je mene prevarila u mnogo stvari i naravno da sam se tu i tamo naljutio, ali ne bih nikad išao tako daleko da učinim to što mi se stavlja na teret – rekao nam je osuđeni Jadranko.

– Ne znam zašto sam morao ići u Novalju. Došli su po mene i pokupili me u radnom izdanju, podrapanih i prljavih hlača u kojima idem svinjama dok ih hranim i takvog su me onda samo strpali u vozilo i više od četiri sata vozili do postaje u Novalji – opisao je svoj put do pritvora osuđeni Jadranko. Žena kojoj je prijetio rekla nam je kako joj je drago da je policija konačno nešto poduzela jer je od Jadranka dugo trpjela raznorazne situacije, za što tvrdi da ima i mnoštvo svjedoka u mjestu u kojem su živjeli nedaleko od Križevaca. 

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Nova akcija: Cjepivo primilo 1340 osoba

U Sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica u nedjelju je provedena akcija cijepljenja protiv COVID-19 bolesti za sve zainteresirane odrasle osobe s boravištem ili prebivalištem u

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI