PRESUDA Prijetio poznatom televizijskom voditelju: ‘Malo ti zapiknem noža, ne bude te sveta voda spasila’

Veličan je Cmrka nazvao lani u studenome oko 1.30 sati iza ponoći


Autor: podravski.hr — 05.06.2018. / 13:44 Crna kronika

Siniša Cmrk, poznati voditelj dječjih tv emisija i festivala

Ivan Veličan iz Pitomače osuđen je na četiri mjeseca uvjetnog zatvora zbog prijetnji koje je uputio poznatom voditelju dječjih televizijskih emisija Siniši Cmrku, koji od lani radi na vlastitim zabavno-turističkim projektima u Križnici kod Pitomače.
Prema kaznenom nalogu kojeg je donio Općinski sud u Virovitici, Veličan je lani u studenome oko 1.30 sati iza ponoći sa svoga mobitela nazvao Cmrka te mu rekao ovo: “Bum te sad našel i bum te tak sredil, a onda te budem spasil da ispadnem heroj. Nađem ja tebe, znam gdje si i ako do 15. prosinca ne daš mojoj maloj plaću, gotov si! Ne bude te spasila sveta voda, malo ti budem zapiknul noža”! Te su riječi kod Cmrka izazvale strah za život, stoji u presudi.
– Uvidom u sadržaj SMS poruka koje je Veličan uputio Cmrku u vremenskom periodu od 12. do 15. prosinca proizlazi da iste sadržajno predstavljaju prijetnju određenim zlom prema oštećeniku, a sve kao posljedica zaključka Veličana da Cmrk treba ispoštovati dano obećanje oko zaposlenja i ostvarenja plaće za njegovu kćerku. Opisani način postupanja okrivljenika sadrži obilježja kaznenog djela prijetnje koje je počinjeno izravnom namjerom jer je okrivljenik bio svjestan da će opisane riječi upućene oštećeniku izazvati kod njega strah i uplašenost za vlastiti život, što je i htio ostvariti – navodi se u kaznenom nalogu.
Veličan je, dakle, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca uz rok kušnje od jedne godine jer je “ocijenjeno da će svrha kažnjavanja biti ostvarena uvjetnom osudom, budući da okrivljenik do sada nije osuđivan, a kod čega su cijenjene i ukupne okolnosti počinjenja kaznenog djela”.
Cmrk, inače, na Križnici želi izgraditi veliku pozornicu u obliku školjke bezupke na kojoj bi se održavali mnogi kulturno-turistički događaji. (rm)
FOTO: ARHIVA