PRIJEVARA: Direktor koprivničke tvrtke prijavljen zbog i krivotvorenja i prijevare teške 7.5 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Policijski službenici PU varaždinske završili su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili 40-godišnjeg direktora jedne tvrtke sa sjedištem u Koprivnici zbog prijevare teške 7.5 milijuna kuna.

Kako su priopćili, direktora su kazneno prijavili da je “kao osoba ovlaštena za zastupanje trgovačkog društva sa sjedištem u Koprivnici, počinio kaznena djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave”.

– Kako se sumnja, on je u razdoblju od 1. ožujka 2019. godine kad je predan zahtjev za realizacijom kratkoročnog revolving kredita u jednoj banci sa sjedištem u Zagrebu, do 2. kolovoza 2019. godine kad je otkazan ugovor o navedenom kreditu, u gospodarskom poslovanju s ciljem da pravnoj osobi koju zastupa pribavi protupravnu imovinsku korist, u službene ili poslovne isprave koje je priložio zahtjevu za kredit i to ugovor o ustupu potraživanja, izvod otvorenih stavaka trgovačkog društva i poslovne račune, unio neistinite podatke te svojim potpisom i službenim pečatom ovjerio takve isprave i uporabio ih kao prave – istaknuli su u policiji i naveli da je to za posljedicu imalo “plasiranje navedenog kredita od 7.5 milijuna kuna “čime je spomenuta banka lažnim prikrivanjem i prikazivanjem činjenica dovedena u zabludu i oštećena za taj iznos, koji do danas nije vraćen” – priopćili su iz policije.

FOTOGRAFIJA JE ILUSTRACIJA I NEMA NIKAKVE VEZE SA STVARNIM DOGAĐAJEM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI