Prijevara teška 1,6 milijuna kuna: Podravski poduzetnici opet nisu došli na sud

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iako je od pokretanja istrage prošlo gotovo šest godina, suđenje šestorki na čelu s kontroverznom koprivničkom poduzetnicom Davorkom Ključarić (51) zbog izdavanja fiktivnih računa i prijevare ukupno teške 1,6 milijuna kuna, zakazano prošlog tjedna na Županijskom sudu u Varaždinu, još nije počelo.

Na suđenju se nisu pojavili Davorka Ključarić, njezin bivši partner Zdravko Kosec (61) iz Velikog Bukovca te Miroslav Vrabec (48) iz Ludbrega tako da Mirna Mavriček nije imala zakonskih uvjeta za održavanje rasprave pa je početak suđenja još jednom odgođen. Davorka Ključarić svoj je nedolazak na suđenje pravdala zdravstvenim razlogom i to potkrijepila otpusnim pismom iz koprivničke bolnice iz koje je nakon operacije stopala otpuštena na oporavak 30. siječnja te joj je preporučeno mirovanje.

Poduzetnik Zdravko Kosec, Davorkin bivši partner, svoj nedolazak na sud nije opravdao, dok se Miroslav Vrabec preko odvjetnika pravdao poslovnim obvezama što u sudskom spisu ničim nije potkrijepio. Nova odgoda izazvala je nezadovoljstvo uredno pozvanih svjedoka koji su po treći put izbivali sa svojih radnih mjesta, što je sutkinja Mavriček i uvela u zapisnik i sljedeću raspravu zakazala za mjesec dana s tim da je od koprivničke Opće bolnice zatražila cjelokupnu medicinsku dokumentaciju vezanu uz trenutne zdravstvene probleme Davorke Ključarić.

Prvookrivljena Davorka Ključarić zajedno sa suokrivljenicima koji nisu pristupili raspravi mora solidarno podmiriti troškove odgode

Po primitku te dokumentacije sutkinja će odrediti medicinsko vještačenje je li operacija stopala bila nužna i hitna, je li se mogla odgoditi, a sve to kako bi utvrdila je li njezin izostanak s rasprave opravdan. Sutkinja Mavriček naredila je i kako okrivljenici koji nisu pristupili na sud u roku od osam dana solidarno moraju podmiriti 10.000 kuna troškova odgode. Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva, koja je podignuta krajem veljače 2015. godine, Davorka Ključarić s petoricom suradnika tereti se za malverzacije teške 1,6 milijuna kuna.

Na zakazanu raspravu pristupila su preostala trojica optuženika Tomislav Rihtarić (40) iz Kelemena, Dario Lukačić (43) iz Varaždina i Damir Koren (54) iz Čepina.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI