Primala porodiljni, a ni lipe nije dala djeci koju je ostavila samu s ocem!

Majka iz okolice Križevaca (30) na Općinskom sudu u Bjelovaru optužena je zbog povrede dužnosti uzdržavanja – neplaćanja alimentacije za svoje troje djece koje žive s njihovim ocem. Ukupno je svom bivšem partneru, ocu djece, na ime alimentacije ostala dužna 7500 kuna.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prema tužiteljima, 30-godišnjakinja je bila svjesna da je te svoje obveze kao radno sposobna žena mogla izvršavati, posebno kada za tu djecu, koju je ostavila bivšem partneru i otišla živjeti s dečkom, još uvijek prima rodiljnu naknadu!

Za svako dijete bilo joj je sudski određeno plaćanje po 500 kuna, dakle riječ je o iznosu od 1500 kuna koje je morala mjesečno plaćati, no nije, pa ju je otac prijavio. Kako je majka kazala na sudu, uzdržavanje djece nije plaćala zato što je nezaposlena.

– Primam 2300 kuna rodiljne naknade i podstanarka sam. Stanarinu plaćam 1000 kuna i malo mi ostane za hranu. Trebala bih početi raditi pa ću plaćati. Znam da moram plaćati izdržavanje. U listopadu sam, nakon posla na moru, platila 1500 kuna. Kad sam posjećivala djecu, nosila sam im poklone, igračke i slatkiše, a donijela sam im i robe koliko sam mogla. U vlasništvu nemam imovine, nemam druge djece, a živim s dečkom koji radi na crno za nadnicu. On ima dvoje djece, no ne znam plaća li njihovo uzdržavanje. Djecu sam zadnji put čula u studenom 2020. godine, bivši mi se ne javlja na telefon, no zbog toga se nisam obraćala Centru za socijalnu skrb – kazala je tužiteljima okrivljena majka.

Njezin bivši suprug prije podizanja optužnice rekao je kako je na njegov račun stigla samo jedna uplata alimentacije od 1500 kuna, da je majka svoju djecu od rastave braka vidjela samo dvaput i da ni za jedno dijete nije ni na kakav način pridonijela za kupnju obuće, odjeće ili školskih potrepština. U obrazloženju podignute optužnice tužitelji su naveli kako je majka u spornom razdoblju, dok nije plaćala uzdržavanje, ukupno primila 35.597 kuna porodiljne naknade tako da je uzdržavanje djece mogla plaćati, no nije, tako da je počinila kazneno djelo.

FOTO ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI