Pripadnici slavne brigade propješačit će oko 190 kilometara, danas stigli u Koprivnicu gdje će prenoćiti

U Koprivnici je hrvatske vojnike, pripadnike čuvene postrojbe koja se proslavila u Domovinskom ratu, pozdravio gradonačelnik Mišel Jakšić poželjevši im dobrodošlicu


Autor: podravski.hr — 16.12.2018. / 16:38 Aktualno

Pume stižu u Koprivnicu

Oko 50 varaždinskih Puma, koje već nekoliko dana pješače od vojarne u Našicams prema krajnjem odredištu Varaždinu, stiglo je danas oko 15 sati u Koprivnici.

Tamo će prenoćiti u sportskoj dvorani Branimir u središtu grada, pa sutra ujutro nastavljaju svoju svoj simbolični marš u znak potpore odluci da se vojarna u Varaždinu opet stavi u funkciju. U Koprivnici je hrvatske vojnike, pripadnike čuvene postrojbe koja se proslavila u Domovinskom ratu, pozdravio gradonačelnik Mišel Jakšić poželjevši im dobrodošlicu. Put od Našica do Varaždina dug je oko 190 kilometara.

MORH je priopćio kako su pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u srijedu, 12. prosinca 2018., krenuli iz vojarne 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama na hodnju do vojarne 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu.

Hodnja u dužini od 184 kilometra simbolizira povratak Puma u Varaždin nakon deset godina. Završetak hodnje predviđen je u utorak, 18. prosinca u vojarni 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu.

Vojnike je pozdravio gradonačelnik Mišel Jakšić

FOTO: NIKOLA WOLF