Pripazite kod spaljivanja: Vatrogasci imali dosta posla s gašenjem neobrađenog zemljišta

Na neobrađenom zemljištu između Rasinje i Lukovca, jučer (utorak) došlo je do požara niskog raslinja i suhe trave. Nije bilo ozlijeđenih osoba ni materijalne štete, a požar su ugasili vatrogasci.

ILUSTRACIJA

Sumnja se kako je požar izazvalo neoprezno spaljivanje biljnog otpada po dosta jakom vjetru, no kako nije nastala materijalna šteta, o okolnostima utvrđivanja nastanka požara nije se dalje istraživalo. Nakon požara, iz policije su uputili upozorenje građanima kod spaljivanja biljnog i drugog otpada.

ILUSTRACIJA

– Dolaskom proljeća i povoljnijih vremenskih prilika započinju i radovi na pripremanju poljoprivrednog zemljišta, uz koje je uvijek vezano i spaljivanje biljnog otpada i trave. Nažalost, tada se počinju bilježiti i događaji gdje uslijed nepridržavanja propisa dolazi do proširenja vatre van kontrole osoba koje vrše spaljivanje. Skrećemo pozornost da je potrebno pridržavati se odredbi zakona o zaštiti od požara, Zakona o šumama te općinskih i gradskih odluka o mjestima i mjerama spaljivanja korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla te ovom prilikom ponovo ističemo neke od odredaba gore navedenih zakona i odluka – priopćili su iz PU koprivničko-križevačke i izdali upozorenje pučanstvu kojeg možete u cijelosti pročitati na ovom linku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI