Pripremite se na novu gužvu: Kreće gradnja novog kružnog toka u Đurđevcu!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački gradski kvart Ledine dobit će novi kružni tok. Rotor će se graditi na dijelu Podravske magistrale na raskrižju ulica grada Vukovara, Radničke ceste i Kolodvorske, a radovi počinju od idućeg ponedjeljka, 16. ožujka.

Već duže je izgradnja kružnog toka na tom raskrižju prioritet za gradsku upravu jer je zbog gustog prometa ugrožena sigurnost vozača koji se uključuju na Podravsku magistralu iz smjera ulica Radnička cesta i Kolodvorska. Za realizaciju projekta čekalo se rješavanje otkupa dijela zemljišta koje je bilo potrebno za proširenje ceste na raskrižju kako bi se mogao izgraditi odgovarajući kružni tok i za prometovanje kamiona. Hrvatske ceste, koje su i nositelj investicije, postigle su dogovor s tvrtkom Ivice Plemenčića koji je pristao prodati dio svog zemljišta, čime je riješena i posljednja prepreka za izgradnju kružnog toka.

– Vrijednost investicije je pet milijuna kuna i sva potrebna sredstva osigurale su Hrvatske ceste. Za početak radova čeka se završetak sezone zimske službe koja traje do 15. ožujka pa će tako od idućeg ponedjeljka početi radovi – kaže Davor Bobičanec, rukovoditelj varaždinske ispostave Hrvatskih cesta.

Rok za završetak svih radova je četiri mjeseca, što znači da će rotor biti izgrađen do 15. srpnja. S obzirom na to da se kružni tok gradi na državnoj cesti, bez obzira na radove taj dio Podravske magistrale neće se zatvarati za promet.

– Tijekom izvođenja radova uvest ćemo privremeno regulaciju prometa semaforima. To znači da će jedna traka uvijek biti otvoren za promet, kao što je bio slučaj kad se gradio kružni tok u Kloštru Podravskom. Molimo sve sudionike u prometu za razumijevanje i strpljenje te da se pridržavaju te privremene regulacije prometa – dodaje Davor Bobičanec.

Plan je gradske uprave bio da se i na obližnjem raskrižju ulica grada Vukovara i Vinogradske, na kojem su postavljeni semafori, također izgradi kružni tok. No, na tu investiciju zasad ne mogu računati. – Raskrižje ulica grada Vukovara i Vinogradske uređeno je semaforima i njegova rekonstrukcija nije u planu – zaključio je Davor Bobičanec.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI