GOTOVO JE Ledinski (SDP) priznao poraz i čestitao županu Korenu (HSS) na još jednom mandatu

Nakon gotovo 90 posto obrađenih glasova sada se može sa sigurnošću reći - SDP doživio je težak poraz u županiji


Autor: podravski.hr — 19.05.2013. / 20:57 Aktualno

NOVO – Darko Ledinski (SDP) priznao je poraz i čestitao Darku Korenu (HSS) na pobjedi za župana u prvom krugu! Nakon gotovo 90 posto obrađenih glasova sada se može sa sigurnošću reći – SDP doživio je težak poraz u županiji. Ledinski je ispao u prvom krugu, isto kao i đurđevačka SDP-ovka Milica Fuček, koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP) ide u drugi krug s Ernestom Forjanom (HDZ), a Branko Hrg (HSS) u Križevcima, premda nije pobijedio u prvom krugu, premoćno vodi u odnosu na Mariju Vukobratović (SDP).
Prema privremenim rezultatima, župan Darko Koren (HSS) osvaja 54 posto glasova i premoćno vodi u odnosu na Darka Ledinskog (SDP) koji dobiva 30 posto glasova. Ako tako ostane, a obrađeno je oko 70 posto glasova, Koren pobjeđuje u prvom krugu.
U Koprivnici vodi Vesna Želježnjak (SDP) s 48 posto, drugi je Ernest Forjan (HDZ) 23 posto, a treći nezavisni Mladen Švaco s 12 posto. SDP-ova lista za Gradsko vijeće dobiva 46 posto.
Neizvjesna utrka vodi se i u Križevcima gdje vodi Branko Hrg (HSS) sa 48 posto, a druga je Marija Vukobratović sa 24 posto. Ako tako ostane, izgledan je drugi krug za dva tjedna.
U Đurđevcu u drugi krug plasirali su se nezavisni kandidat Željko Lacković i HDZ-ov kandidat Vlado Rep.
Uskoro opširnije…