Priznanje našem gradu: U top pet gradova po izdvajanju za obrazovanje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prema istraživanju portala gradonačelnik.hr, Grad Križevci nalazi se u top pet gradova u Hrvatskoj po izdvajanjima iz proračuna za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade u kategoriji srednjih gradova.

– Križevci su u top 20 gradova po broju visoko obrazovanih stanovnika, u top 25 gradova po iznosu porodiljne naknade, a u top 30 gradova po broju učitelja u školama. Grad je proveo energesku obnovu osnovne škole Vladimir Nazor, kao i Dječjeg vrtića Križevci. Učenicima koji žive u siromaštvu osigurana je besplatna školska prehrana. Za potrebe Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju nabavljen je novi kombi za prijevoz učenika s poteškoćama, osnovnoškolcima je osiguran besplatan prijevoz, dok je srednjoškolcima i studentima subvencioniran trošak prijevoza izvan područja grada. Drugu godinu za redom osigurane su stipendije za studente, redovito se nagrađuju učenici i mentori za uspjehe na državnim i natjecanjima. Ulaže se i u sportske objekte; trenutno se gradi sportska dvorana, uređuje se atletska staza i pomoćno igralište, a ulaže se i u dječja igrališta – kazali su iz Grada.

Gradonačenik Mario Rajn istaknuo je kako se ulaganjem u obrazovanje pomaže učenicima i studentima, ali se utječe i na budućnost grada kojemu za rast i napredak trebaju kvalitetni, obrazovani i mladi ljudi.

FOTO Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI