Prizor kakav se rijetko viđa na vodama: Marija rastura muškarce, a Katica tek pomalo uči

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Užurbano je bilo prije nekoliko dana na Dravi kod Sigeca. Marinko Topolko okupio je ekipu kako bi podigli trepu koju koristi kako bi s nje pecao ribu, a u tome su mu pomogli supruga Marija te prijatelji Katica i Matija Pavešić.

– Trepa nam se malo spustila jer nam je bačva koja ju je držala propustila vodu pa sad traktorom dižemo trepu i stavljamo ispod novu bačvu – rekla je Marija.

Pohvalila se kako ja i ona izvrstan ribolovac, a ovdje na Dravu često dolaze s prijateljima u ribolov.

– Danas je radna akcija i ništa ne lovimo, ali inače smo često tu. Volimo se družiti i našim muževima ne smeta što se hvalimo da smo bolji ribiči od njih – rekla je Katica.

Dok su muškarci radili, sa suprugama smo pričali o ribolovu

Marija se pohvalila i uspjesima na ribičkim natjecanjima, a često puta je uspješnija i od muških kolega u ŠRK Ivan Generalić iz Sigeca.

– Od ribe lovimo sve što nam dođe, amure, šarane, štuke, podvuste, mrene, ma kaj god dojde – veli Marija.

Katica se pak u ribičiju bacila tek od ove godine.

– Nedavno sam položila ispit, ali ipak rjeđe dolazim na ribolov jer sam bila nešto bolesna pa sam često morala k doktoru. No, ovdje se dolazim opuštati i uživati u prirodi, a dok smo svi zajedno ovdje onda mi je još i ljepše – kazala je Katica.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI