PRIZORI STRAVE ‘Prvo su mi zaklali paunove, potom četiri janjca, a sad i jelena. Dosta je bilo!’

Da se nešto odvija na imanju, prvi je uočio prvi susjed Vlado Vidojković


Autor: podravski.hr — 12.05.2018. / 10:50 Aktualno

Neven Karlovčan pokraj zaklanog jelena

Psi lutalice jutros su oko 7 sati na etnoimanju bivšeg nogometnog suca Nevena Karlovčana u ograđenom gateru zaklali jelena. U pohodu krvoločnika Karlovčan je ostao bez sve srneće divljači jer su rastrgali ulazna vrata kroz koja je pobjeglo pet bređih košuta i drugi jelen.
Dogodilo se to u Brodiću pokraj Ferdinandovca, mjesta blizu Đurđevca. Da se nešto odvija na imanju, prvi je uočio prvi susjed Vlado Vidojković.
-Vidio sam kako po dvorištu trče košute i četiri psa. Odmah sam nazvao Karlovčanove i rekao im što se događa. U našem selu sve je više pasa lutalica i bilo je pitanje vremena kad će krenuti njihovi pokolji – priča Vidojković.
Neven Karlovčan, koji inače živi u Đurđevcu, a etnoimanje u Brodiću koristi za seoski turizam, ostao je u šoku kad je došao na svoj ranč i ugledao raskomadanog jelena.
– Godinama uzgajam srneću divljač koja je atrakcija za turiste koji dolaze na moj ranč, a sad sam zbog neodgovornih građana koji u našem selu ostavalju pse o kojima ne žele voditi brigu ostao bez nje. Ovo nije prva šteta koju sam pretrpio. Psi lutalice već su mi poklalili paunove, a nedavno i četiri janjca, no te slučajeve nisam prijavljivao policiji – ogorčeno će Neven Karlovčan.
Materijalna šteta kreće se oko 22.500 kuna. No, Karlovčan ističe da je šteta za njega još veća.
-Ti psi napadaju bicikliste i ulicom u kojoj je moj ranč ne može se normalno šetati. Zbog toga mi je jedna grupa biciklista otkazala posjet. Od mjerodavnih ću tražiti naknadu štete te da konačno riješe problem pasa lutalica koji ih je sve više u Brodiću – odlučan je Karlovčan. (db)
FOTO: DARKO IMBRIŠA