PRIZORI STRAVE Zabio se automobilom u betonski stup, vozaču nije bilo pomoći

Da stvar bude strašnija, to je bio treći prošlotjedni slučaj smrti pod vozilima u našoj županiji


Autor: podravski.hr — 10.10.2017. / 12:34 Crna kronika

Stravičan prizor na mjestu prometne nesreće u Hmapovici

Danijel Obrovac (28) iz Hampovice pokraj Virja poginuo je u četvrtak navečer u stravičnoj prometnoj nesreći samo 50-ak metara od svoje kuće. Zbog prevelike brzine izgubio je kontrolu nad golfom i prvo udario u putni most i prometni znak, a potom je doslovno “pokupio” betonski stup javne rasvjete oko kojeg se prevrnuti auto omotao te je preminuo na mjestu nesreće.
Da stvar bude strašnija, to je bio treći prošlotjedni slučaj smrti pod vozilima u našoj županiji. U ponedjeljak je u bolnici preminuo Martin Mađerić (75) iz sokolovačkog naselja Peščenik kojeg je pretprošli tjedan pregazio vlastiti traktor, a u utorak poslijepodne Jakob Šikulec (87) iz Novog Virja koji je tog jutra stradao u prometnoj nesreći nedaleko od Đurđevca.
Tragična smrt i stravičan prizor na mjestu nesreće u Hampovici prošli su četvrtak šokirali cijelu Podravinu. Prijatelji, kao i obitelj, s nevjericom su primili vijest o Danijelovoj smrti.
– Jedan od mojih najboljih prijatelja poginuo je doslovno na mom kućnom pragu. Prije mjesec dana bio mi je u svatovima, a mi sad moramo na njegov sprovod. Još se ne možemo pomiriti – jecao je Alen Pavešić, pred čijom se kućom dogodila stravična prometna nesreća.
Danijel je, kažu njegovi prijatelji, bio prava dobričina i glavni zabavljač u društvu. Uvijek je, ističe Alen, u teškim trenucima za svoje prijatelje znao naći prave riječi utjehe te pomoći svima kad je to bilo najpotrebnije.
– Svima u društvu bio je poput brata i ne možemo se pomiriti s činjenicom da ga nikad više nećemo vidjeti. Samo jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da ga zauvijek izgubimo. To je prava tragedija. Njegov pozdrav “nikad zbogom, samo doviđenja” sad se izokrenuo – kaže potreseni Alen.
Kako je došlo do tragedije, dodaje Alen, nikad nitko neće doznati. Na cesti nije bilo tragova kočenja, a na autu je nakon stravičnog udara u betonski stop ostao svijetliti ‘žmigavac’ pa su svi sigurni da je namjeravao skrenuti u svoje dvorište.

Jakob Šikulec (87) iz Novog Virja preminuo je pak u utorak poslijepodne od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao istog jutra nedaleko od Đurđevca

– Stalno si postavljamo pitanje zašto na vrijeme nije kočio i zašto je izletio s ceste. Znamo da nam ga ti odgovori neće vratiti, a i mi ćemo se, kao i njegovi roditelji te braća i sestre, teško oporaviti od ove tragedije jer je bol i u našim srcima neopisiva – zaključio je Alen Pavešić.
Jakob Šikulec (87) iz Novog Virja preminuo je pak u utorak poslijepodne od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao istog jutra nedaleko od Đurđevca. Oko 6.45 sati, upravljajući peugeotom u smjeru Đurđevca, izravno se sudario s teretnim volkswagenom kojim je njemu ususret upravljao 44-godišnji vozač.
Prema policijskom izvješću, neodgovorni vozač teretnjaka nepropisno je pretjecao automobil ispred sebe i skrenuo na suprotnu prometnu traku baš u trenutku kada je naišao nesretni Jakob. Nakon detaljnog pregleda u bolnici utvrđeno je kako nesretnik ipak ima vrlo ozbiljne unutarnje ozljede. Kako je vrijeme odmicalo, stanje mu se pogoršavalo, a u poslijepodnevnim satima liječnici su izgubili borbu za njegov život.
Policajci su nakon očevida kazneno prijavili 44-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće s poginulom osobom. Jakob Šikulec sedmi je poginuli u prometnim nesrećama na području županije ove godine.
Obitelj Šikulec vrlo je poznata u Novom Virju, a pogibija dobrog mještanina Jakoba rastužila je cijeli kraj. Od članova obitelji doznali smo kako je bio vrlo vitalan za 87 godina, a živio je sam na imanju u Novom Virju. Kobnog utorka išao je posjetiti praunuke i snahu u Đurđevac. Prometna nesreća dogodila se samo dva kilometra od njegova odredišta.
– Nikad nije imao problema sa zdravljem i s 87 godina držao se, kako se kaže, kao pravi mladić. Bavio se poljoprivredom, vozio je auto i redovito je dolazio u posjet k nama u Đurđevac. Ozljede u prometnoj nesreći bile su preteške i nažalost nije uspio dobiti bitku za život – ispričala nam je potresena unuka.
Dan ranije, u ponedjeljak, preminuo je pak Martin Mađerić (75) iz sokolovačkog naselja Peščenik kojega je tjedan dana prije toga pregazio vlastiti traktor. Upalio ga je jer mu je trebao pogoniti kompresor, ali nije znao da je traktor bio u brzini.
Slabo pokretni Martin nije mu uspio pobjeći. Kotači su mu polomili rebra, nagnječili pluća i slezenu te natukli bubrege. Slabo srce nije izdržalo, pa je preminuo u bolnici. (db, go, ke)
FOTO: DARKO IMBRIŠA