PROBILI BUDŽET Na koncerte i veselice Grad je potrošio čak pola milijuna kuna više od plana

Koprivnička bajka koja počinje u petak, stajat će čak 523.000 kuna, što je 212.000 kuna više od prvotnog plana


Autor: podravski.hr — 13.12.2018. / 12:21 Aktualno

Nastup Tonija Cetinskog za Dan grada

Ovogodišnji proračun Koprivnice bit će 20 posto manji od planiranog, stoji u prijedlogu proračunskog rebalansa koji će se u utorak naći na sjednici Gradskog vijeća. Prema tom rebalansu, proračun će na koncu iznositi 174 milijuna umjesto prvotno usvojenih 220 milijuna kuna.
Najviše su podbacili planirani prihodi iz europskih fondova, za više od od 21 milijun kuna. Gradnja reciklažnog dvorišta u Herešinu prebačena je na iduću godinu, a pomaknuo se i početak gradnje Inkubatora kreativnih industrija u prostoru bivše vojarne, pa će planirani prihod biti prebačen na 2019. godinu.
No, zato su osjetno rasli troškovi ovogodišnjih manifestacija. Koprivnička bajka koja počinje u petak, primjerice, stajat će čak 523.000 kuna, što je 212.000 kuna više od prvotnog plana. Najveći izdaci vezani su uz koncerte Nine Badrić, Vigora i Gazdi.
“Predlaže se povećanje sredstava u skladu s planiranim aktivnostima za manifestaciju koja će se održati od 14. do 31. prosinca ove godine. Kako je zbog tehničkih razloga bilo potrebno dio rashoda manifestacije koja je održana u 2017. godini evidentirati u ovoj godini, a povećane su i ukupne planirane ovogodišnje aktivnosti, potrebno je povećati sredstva za sve planirane aktivnosti u iznosu 212.630 kuna, od čega je 80.000 kuna donacija i 132.630 općih prihoda i primitaka”, stoji u prijedlogu rebalansa proračuna o kojem će idući tjedan raspravljati gradski vijećnici.
U postotku, najviše je probijen planirani izdatak za proslavu Dana grada – trošak proslave šest puta je veći od planiranog. Prvotno se na to planiralo potrošiti 64.000 kuna, a rebalansom se trošak penje na čak 370.000 kuna. Najznačajnija stavka u proslavi Dana grada svakako je bio za građane besplatan koncert Tonija Cetinskog. Koliko je Grad platio Toniju za ‘besplatan’ nastup – nije poznato.
“Predlaže se povećanje u iznosu 306.550 kuna, a sve sukladno realizaciji programa obilježavanja Dana Grada. U sklopu aktivnosti pokriveni su rashodi koncerta, svečane sjednice i ostalih aktivnosti kojima je kroz 30 dana obilježen rođendan Koprivnice”, navode u gradskoj upravi.
Na koncu, probijen je i proračun za koncerte u sklopu ovogodišnjega Koprivničkog ljeta – manifestacija će stajati oko 300.000 kuna, što je 30-ak tisuća kuna više. I kad se sve zbroji – Koprivničko ljeto, Dan grada i Božićna bajka – dolazimo do podatka kako će Grad za te manifestacije ove godine izdvojiti ukupno oko 1,2 milijuna kuna. Odnosno, pola milijuna kuna više od plana. (rm)

Božićnu bajku lani je otvorila hrvatska predsjednica

FOTO: NIKOLA WOLF