Problem kod Križevaca: Gradonačelnici se mijenjaju, a mi smo i dalje bez asfalta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Josip Poljak iz Balatina, malog naselja na pet kilometara od Križevaca, napokon sa suprugom može uživati na prekrasnom imanju za koje se odricao čitav život.

Iz mjesta u kojemu je odrastao otputio se na rad u Njemačku 1972. godine. Tamo je gradio mostove, pothodnike, željezničke pruge… Veli da je lakše nabrojati gdje u Njemačkoj nije bio nego gdje je bio. Uskoro je kupio staru kuću u Balatinu i na njezinu mjestu počeo graditi novu.

– Sve kaj sam zaradil u Njemačkoj ulagal sam ovdje. Sve sam si sam isplaniral u glavi kak bu izgledalo i sve sam napravil svojim rukama. Sad smo supruga u penziji i pol godine smo tu, a pol u Njemačkoj, gde također imamo kuću – veli Josip.

I sve bi bilo lijepo i krasno u mirnom i povučenom Balatinu da ih ne „kolje“, kako kaže, neasfaltirana cesta koja prolazi kroz mjesto.

– Gradonačelniki se menjaju, ali se nikaj ne događa. Zanimljivo je to da je pred mojom kućom međa između Grada Križevaca i općine Sv. Ivan Žabno. Osobno sam bil kod načelnika u Žabnu, preklani, pital sam ga da zakej se ništ ne brinu o cesti. Ne samo kaj nema asfalta, nego su svaki čas poplave jer kanali nisu vređeni. Imal sam i vodu u podrumu. Rekel mi je da nismo u planu za tu godinu, da bu možda za drugu i onda je otišel, da mu se žuri jer ima neku sjednicu. Život je ovdje idiličan, prekrasno je, samo nam cesta pričinjava problem – žali se Josip.

Odgovor koji smo primili iz Grada Križevaca, u čijoj je ingerenciji ta cesta, neće ga razveseliti.

– Asfaltiranje nerazvrstane ceste kroz Balatin još nije u planu, između ostalog i zbog toga što će se prilikom izgradnje brze ceste prema Koprivnici nerazvrstana cesta prema Balatinu denivelirati, odnosno izvest će se nadvožnjak iznad brze ceste s prilaznim rampama. Tek nakon toga može se planirati eventualno asfaltiranje – poručili su iz gradske uprave.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI