Problem pred vratima: Kamo s korisnicima ilegalnog doma u Legradu kad ozdrave u bolnici?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić na današnjoj je koordinaciji kazao kako je epidemiološka situacija stabilna te kako Koprivničko-križevačka županija, s obzirom na broj aktivnih slučajeva bolesti Covid-19 te ukupni broj zaraženih od početka pojave koronavirusa, spada na dno ljestvice u odnosu na ostale hrvatske županije.

Jedno od žarišta bio je samosta sestara Bazilijanki u Križevcima, no, kako kaže, stanje je stabilno i nema novooboljelih osoba.

-Ista je epidemiološka situacija i u ilegalnom objektu za starije osobe  s područja općine Legrad u kojem je pod mjerom samoizolacije trenutno smješteno 10 korisnika koji nakon testiranja nisu bili pozitivni na koronavirus – ističe Ljubić.

No, postoji i velik problem. Oni koji su hospitalizirani u Općoj bolnici Koprivnica idućeg tjedna ističe 21 dan bolničkog liječenja.

-Uputili smo prema Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dopis u kojem žurno tražimo očitovanje na koji će način Ministarstvo zbrinuti korisnike koji su trenutno u bolnici te one koji se nalaze u objektu u Legradu – navode, jer on realno ne smije postojati.

Ljubić je još jednom podsjetio na objave o Odluci o ograničavanju društvenih okupljanja , Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluci o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a stupile su na snagu danas. 

Mjera ograničavanja društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima na koja je pozvano ili se očekuje dolazak više od 50 osoba ne odnosi se na profesionalne umjetničke izvedbe i programe, amaterske kulturno-umjetničke, izvedbe i programe, kino projekcije, sportska natjecanja, okupljanja tijekom svadbenih obreda i svadbenih svečanosti, pogrebe, posljednje ispraćaje i polaganja urni, vjerske obrede i izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima.

Ratimir Ljubić

-No organizatori su dužni najkasnije pet dana prije planiranog okupljanja, putem elektroničke pošte županijskog centra 112, zatražiti suglasnost za održavanje okupljanja od nadležnog županijskog Stožera civilne zaštite – pojašnjavaju u Stožeru.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI