Problem u širem središtu grada: “Imamo moderan stadion, a staza je ruglo!”

Stanari Ulice Antuna Radića u širem središtu Đurđevca već duže od gradske uprave traže obnovu nogostupa u njihovoj ulici. Staza je puna oštećenja, a na nekoliko su mjesta i udarne rupe jer su sasvim popucale stare ploče. Najveća su oštećenja na dijelu nogostupa na spoju s Trgom svetog Jurja, a upravo se na toj dionici kreće najviše pješaka i biciklista.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Staza u našoj ulici koja vodi do stadiona pravo je ruglo. Imamo itekako moderan stadion, a nogostup koji služi kao prilaz godinama nije obnavljan, što je stvarno žalosno. Nogostup pun oštećenja daje otužnu sliku na putu do najljepšeg stadiona u županiji, što nam nikako ne služi na čast – žale se stanari Ulice Antuna Radića.

Kako nogostup u Radićevoj vodi do stadiona, najčešće su djeca u ulozi pješaka i biciklista pa je posebno ugrožena njihova sigurnost na mjestima na kojima su sasvim popucale ploče.

– Djeca tuda prolaze biciklima i kako idu u grupama, često vidimo da netko od njih zapne na mjestu na kojem više nema ploča. Prava je sreća da nije dosad bilo težih padova – kažu stanovnici Radićeve.

Brojna ulegnuća na nogostupu, pak, zadaju probleme starijim građanima. Ta ulegnuća, ističu stanari Radićeve, nisu godinama sanirana.

– Stalno upozoravamo gradske komunalne službe na opasnosti koje prijete zbog oštećenja nogostupa. Već smo se naslušali obećanja da će se nogostup obnoviti, ali nikako da dođe na red. Nije nam jasno zašto se nogostup nije obnovio kad se gradio stadion jer je tada bila idealna prilika da i sam prilaz sportsko-rekreacijskom centru dobije izgled kakav zaslužuje – zaključili su stanari Radićeve.      

U gradskoj upravi ističu kako je obnova pločnika uvrštena u plan izgradnje komunalne infrastrukture. – Zamjena cijelog pločnika u Ulici Antuna Radića predviđena je projektom rekonstrukcije Trga svetog Jurja i centralnog parka oko crkve svetog Jurja sukladno prostorno-programskoj studiji grada Đurđevca – dodaju u gradskoj upravi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI