Problem u Zagorskoj: Pitanje je vremena kad će se cijela kuća srušiti na nas

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Stanarima Zagorske ulice u koprivničkom kvartu Podolice već duže je trn u oku zapušteno imanje na ulazu u njihovu ulicu. Godinama se to imanje ne održava pa je kuća sva u visokom raslinju i postala je leglo štakora, a stanovnici tvrde da su tu ponekad znaju skrasiti i lisice. Kuća se počela urušavati, što posebno predstavlja problem obitelji Jambreuš koja živi odmah uz zapušteno imanje.

– Stalno upozoravamo komunalnog redara na zapušteno imanje, a naše prijave dovele su do toga da se eventualno jedanput godišnje pokosi trava. Krovište kuće u katastrofalnom je stanju i pitanje je vremena kad će se cijela kuća srušiti na naše imanje. Zato dobro pazimo kad god smo prisiljeni prolaziti uz samu među sa zapuštenim imanjem – žali se Anđela Jambreuš.

Nitko od susjeda, dodaje Anđela, ne zna tko su vlasnici zapuštenog imanja na kojem već desetak godina nitko ne živi.

– U gradskoj upravi sigurno znaju tko je naslijedio to imanje i nije nam jasno zašto se ne prisili vlasnike da sruše dotrajalu kuću i redovito održavaju imanje. To je zapušteno imanje uz samu cestu prema Zagrebu pa takvo ruglo sigurno kod prolaznika ne ostavlja lijep dojam o Koprivnici. Mi smo sigurni da mora postojati način da se ta kuća sruši na normalan način, a ne da se uruši sama od sebe – zaključila je Anđela Jambreuš.

U gradskoj upravi ističu kako Grad u posljednjih pet godina uređuje zapušteno imanje i to po trećoj osobi, a na trošak suvlasnika. Uređenje se obavlja minimalno jednom godišnje.

– Trenutno je nekretnina u suvlasništvu devet osoba od kojih je većina u inozemstvu. Prema dostupnim informacijama, nad nekretninom se vodi i sudski postupak – kažu u gradskoj upravi.

Komunalno redarstvo Grada, dodaju, ponovno će ove godine urediti nekretninu po trećoj osobi ako to vlasnici ne urade sami u zadanom roku, a sve prema nalogu Komunalnog redarstva Grada.

– Vezano uz spornu nekretninu, Grad je dosad izdao 50 kazni unazad nekoliko godina. Također želimo istaknuti da kao Grad u navedenom slučaju poduzimamo sve mjere koje nam zakonski stoje na raspolaganju – navode u gradskoj upravi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI