Problematičan dio ceste u Bregima, načelnik obećao upozoriti ŽUC

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Ulici kralja Tomislava u Koprivničkim Bregima ispred trgovine već je duže vrijeme oštećen asfalt i prilaz prema parkiralištu trgovine. Kad padne kiša, ondje se stvaraju velike lokve, a to predstavlja dodatni problem za prolaznike, posebice bicikliste. Kako nam je objasnio Mario Hudić, načelnik Koprivničkih Bregi, cesta uz trgovinu u nadležnosti je Županijske uprave za ceste.

– ŽUC trenutno kopa i pročišćava odvodne jarke uz dionice županijske ceste u općini, a nakon toga ide ‘ljetno’ saniranje asfalta kojim bi se na svim kritičnim mjestima trebao izrezati asfalt u malo većim površinama i ponovno asfaltirati, kako se to radilo i prethodnih godina. Nadam se da će i to mjesto sanirati i još ćemo ih posebno upozoriti na to – kazao je načelnik Hudić.

Dionica županijske ceste cijelom trasom kroz Koprivničke Brege do Glogovca i Podravske magistrale generalno je u dosta lošem stanju.

– Povećala se frekvencija vozila i sve je više teških kamiona i traktora koji prolaze tom dionicom i za čije težine postojeći asfalt vjerojatno nije više dovoljno čvrst. Uz to, svaki put kad je prometna nesreća u Štaglincu, sav promet preusmjerava se kroz Brege – kaže načelnik Hudić.

Općina je uz cijelu dionicu izgradila pješačku stazu i do kraja godine izgradit će  i novi pješački most na ulazu u Brege, odvojen od cestovnog mosta. – Nadamo se da će ŽUC u narednoj i sljedećim godinama naći sredstva za presvlačenje ceste na navedenoj dionici novim slojem asfalta, o čemu smo već razgovarali, ali je problem nedostatak novca – zaključio je načelnik Hudić.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI