Problematična ulica konačno dobiva asfalt, kao i parkirališta kod svetišta i stadiona

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mjesec studeni u Ludbregu bit će u znaku asfaltiranja ulica gdje mještani već duže čekaju asfalt ispred svojih kuća i klijeti, ali i za rješavanje nekih starih komunalno-estetskih problema na području grada.

Kako doznajemo iz gradske uprave, u studenom će se asfaltirati čak sedam odvojaka u prigradskim naseljima Vinogradi Ludbreški i Hrastovsko, a ekskluzivna je vijest da će se urediti i neke crne točke u gradu zbog kojih građani negoduju već duže vrijeme.

Pozivom na predaju ponuda u postupku jednostavne nabave za radove u naseljima Vinogradi Ludbreški i Hrastovsko procijenjena vrijednost nabave bila je 450.000 kuna s PDV-om , a ugovorena vrijednost s najpovoljnijim ponuditeljem iznosi nešto manje od 426.000 kuna.

Uredit će se parkiralište preko puta svetišta

– Radovi će biti odrađeni tijekom studenoga. Asfaltirat će se sedam odvojaka u naseljima Vinogradi Ludbreški, i to Sigečak (85 m), Starjak (320 m), Križevačka ulica, Katalena (400 m), spoj Križevačke ulice i Katalene te Graci (200 m). U Hrastovskom će se pak asfaltirati prometnica koje spaja predio Grudnice i Kamenica u dužini od 400 metara. Širine novoasfaltiranih prometnica bit će, ovisno o mogućnostima, između 2,2 i 2,5 metara. Radovi će se financirati iz prikupljenih sredstava poreza na kuće za odmor i općih prihoda i primitaka – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Osim toga, ove je godine u planu još i asfaltiranje Zavrtne ulice u Bolfanu, koja slovi kao jedna od najproblematičnijih prometnica zbog svog lošeg stanja, ali i činjenice da oborinske vode tu prometnicu vrlo brzo unište nakon što gradske službe navoze materijal.

Isto tako, asfaltirat će se dio Školske ulice u Bolfanu, dio Zavrtne ulice u Hrastovskom, ulica i odvojci Graci i odvojak Vinogradske ulice u Čukovcu.

Iako je već nekoliko godina stavka uređenja parkirališta i prilazne ceste kod NK-a Podravina u Ludbregu bila predviđena u proračunu, radovi se nisu realizirali. Kako doznajemo, do kraja ove godine i taj će se, prvenstveno estetski problem, riješiti. Naime, parkiralište pokraj Gradskog stadiona nije asfaltirano i često je tamo blato, a budući da to mjesto svakog tjedna posjećuju i gosti iz ostalih gradova i općina, to je davalo loš dojam o sređenosti.

Asfalt će dočekati i Zavrtna ulica u Bolfanu

Još jedna crna točka je parkiralište preko puta Svetišta Predragocjene Krvi Kristove. To je također vrlo frekventno područje kroz koje prolazi mnogo turista, a neuređeno je.

– Uz Ulicu kardinala Alojzija Stepinca uredit će se prilazna prometnica, parkirališna mjesta i zelene površine. Uz dva mjesta za autobuse, uredit će se 25 parkirališnih mjesta za automobile – objasnio je Dubravko Bilić i dodao da je vrijednost ugovorenih radova oko 573.000 kuna, a počet će početkom studenoga.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI