Problemi s prometom: ‘Situacija će najesen biti još gora, grad će dobiti novu obilaznicu’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na posljednjoj sjednici križevačkog Gradskog vijeća, prema tradiciji, vijećnici su mogli postavljati pitanja i davati prijedloge o stvarima vezanima uz djelokrug vijeća. Jedno od njih postavio je vijećnik Eduard Krmpotić koji je rekao kako prenosi brojne upite građana vezane uz problem prometa u Ulici hrvatskih branitelja u Križevcima. Dodao je kako se mještani navedene ulice već duže vrijeme žale zbog intenziteta prometa te je pitao u kojem je statusu regulacija prometa u toj ulici.

Inače je upravo u toj ulici nedavno postavljena i nadzorna kamera za brzinu što je prema mještanima sada dobro regulirano, no ono što nikako nije dobro je intenzitet prometa i brojna teretna vozila koja tamo svakodnevno prolaze. Izgleda kako se stanje neće poboljšati u dogledno vrijeme, a na jesen bi situacija mogla biti i gora.

– Intenzitet prometa u toj ulici je povećan zbog kapitalnih projekata koji se događaju u gradu Križevcima, a tu prvenstveno mislim na izgradnju drugog kolosijeka od Križevaca do mađarske granice. Valja biti iskren da će od jeseni biti intenzivnije jer kreće izgradnja brze ceste prema Vojakovačkom Kloštru, a i naš projekt Aglomeracije koji će uskoro krenuti ima određene zahtjeve u smislu dobave materijala prvenstveno iz kamenoloma, a sve to je upravo na tom pravcu i prolazi navedenom ulicom – rekao je gradonačelnik Mario Rajn koji je odgovarao na pitanje vijećnika.

Pojasnio je i kako se radi o državnoj prometnici koja se nalazi pod ingerencijom Hrvatskih cesta i kako se radi na projektu koji bi trebao rasteretiti promet, no glavni projekt još je uvijek u izradi, a radi se projektu tzv. zapadne obilaznice.  

– Ulica hrvatskih branitelja je državna prometnica i bit će do daljnjega. Svjesni smo povećanja intenziteta prometa i problema. Imali smo nekoliko sastanaka s predstavnicima stanara u obimu koliko nam je aktualna pandemija dopuštala pa znamo problem. Trenutno je ishođeno idejno rješenje onoga što zovemo zapadna obilaznica grada i trenutno pristupamo ugovaranju izrade glavnog projekta. Riječ je o prometnici koja bi trebala biti oteretni pravac državne prometnice iz smjera Varaždina, a išla bi uz potok Korušku do industrijske zone Nikola Tesla – rekao je gradonačelnik Rajn.

Dodao je kako se trenutno osim dogovora i izrade glavnog projekta razgovara s vlasnicima i upraviteljem navedenih prometnica, a to su Hrvatske ceste. Na kraju je apelirao na građane i zamolio za strpljenje. – Apelirao sam tada, a apelirat ću i sada na građane da pokažu koliko god mogu razumijevanje iako je to jako teško pokazati kad od ranog jutra prometnica vrvi prometom i to praktički ljudima pod prozorom, no evo koraci su takvi da moramo bar prvo ishoditi glavne projekte da bismo dobili dozvole, a onda probali pronaći sredstva za izgradnju zapadne obilaznice grada i to je trenutna situacija – rekao je Rajn.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI