Problemi stari više godina: Julija i dalje ruglo, na vidiku rješenje za Društveni dom

Prošlo je više od desetljeća otkako je u paležu izgorio objekt Julija u Bolfanu. Nemili događaj zbio se 2010. godine, sve je završilo na sudu, a za palež je pravomoćno bio optužen varaždinski poduzetnik Neven Gredičak, suprug vlasnice Julije Natalije Gredičak. U zatvoru je zbog toga proveo 14 mjeseci i otamo odlazio na sudske rasprave. Nakon sudske trakavice, pravomoćno je oslobođen, kao i Natalija Gredičak za koju se sumnjalo da je nakon paleža pokušala ishoditi odštetu od osiguravajuće kuće i to putem police koja je izrađena samo nekoliko mjeseci prije požara.

Kako bilo, i jedanaestu godinu zaredom Julija je ruševni objekt uz glavnu cestu u kojem obitavaju životinje i skuplja se smeće. S tim se godinama bore mještani, a posebno oni koji žive u blizini pa se tako često povlači pitanje rješavanja ovog problema.

Za društveni dom u Bolfanu ostavljena su sredstva u proračunu

– To je stvarno sramota, tamo Julija, a isto tako ovdje društveni dom i pored njega i bivša Atlantida. Govori se stalno da će se to rješavati, ali zasad ništa. Po mome to treba ili srušiti ili adaptirati. Tu u domu je uređena jedna prostorija za neke sastanke i ostalo samo propada. Ovaj kafić Atlantida netko je kupio i to je sada privatno, ali prošlo je godinu dana i sada to i dalje tako stoji. Ne znam hoće li se nešto rješavati ove godine, ali bi svakako trebalo – rekao nam je Rajko Arambašić, jedan od mještana Bolfana.

Kako se i Julija i Atlantida nalaze u privatnom vlasništvu, Grad ne može poduzeti previše oko toga, no ipak su svjesni problema te su uspjeli ishoditi i dozvolu za rušenje Julije, no postoji problem financija. Pokušali smo doći i do vlasnika Atlantide, no broj naveden na samom objektu se ne koristi.

– Što se tiče objekta Julija, Grad Ludbreg posjeduje dozvolu za rušenje. Međutim, potrebno je osigurati 100 tisuća kuna koje bismo teško uspjeli vratiti.  Stvar je u tome da je taj objekt u privatnom vlasništvu. Vlasnik je u inozemstvu i nema interes za to. Nama su ruke vezane zato što mi možemo potrošiti taj novac, ali ga nemamo kako vratiti. Možemo ga prebaciti na vlasnike, no pitanje kad ćemo se moći naplatiti. Jer, prvo se mora namiriti banka, a onda tek mi, s obzirom na to da vlasnike ne možemo ni ovršiti jer nemaju sredstava na računu. Što se tiče objekta Atlantida, u nekoliko navrata naređeno je uređenje okoliša što je od strane vlasnika ispoštovano. Po pitanju tog objekta zasad nismo primili primjedbe građana – rekli su u Gradu.

Što se pak tiče društvenog doma koji također pod hitno treba uređenje, iz Grada su nam javili kako su u proračunu ostavljena inicijalna sredstva za uređenje pa se tako mještani mogu nadati da će se u narednom periodu ipak krenuti u rješavanje barem jednog problema.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI