Problemi traju godinama: Put je prepun rupa i blata, a svake godine sve je uži

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivan Munđar iz Poljanca kraj Ludbrega živi pored poljskog puta s kojim godinama ima problema. Naime, put se ne održava pa je na njemu samo zemlja i rupe koje se kod padalina napune kišom pa nastanu lokve. Uz to, kaže kako je svake godine sve uži.

Ovaj članak objavljen je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

 – Problemi s putom traju već dugi niz godina i stanje se samo pogoršava. Općenito je put u lošem stanju i ima rupe koje se kod kiše napune vodom. Problem je što put postaje i sve uži jer se ne znaju točne granice. Prije su se mogla mimoići dva traktora, sad jedva prođe jedan. Kad netko prolazi kombajnom, jednim dijelom ide po polju – ispričao nam je Ivan.

Ivan Munđar

Kaže kako put nije uređivan desetak godina, a i tada nije napravljeno trajno rješenje te kako smatra da bi dio zemlje s puta trebalo maknuti, a onda staviti šljunak kako bi se riješili problemi. Uz to, nužno je i proširenje.

 – Smatram da bi trebalo maknuti tu zemlju i navoziti šljunak, a prije svega provjeriti točne granice i odrediti širinu puta. Pola kamiona šljunka su zadnji put dovezli prije možda desetak godina i od tada ništa nije dirano osim što je tu bio čovjek s grederom koji je prošao i poravnao put, ali nije puno značilo jer je i dalje gore ostala samo zemlja, a proširiti ga nije mogao jer bi prošao po prvom redu kukuruza koji je pored puta – pojasnio je Ivan.

Najviše mu smeta što je većina drugih putova sada u vrlo dobrom stanju.

– Najgore je što su gotovo svi ti poljski putovi u selu i okolici sada dobro održavani i sređeni, samo ovaj nije. Mi smo inače kao mjesna zajednica plaćali stotinjak kuna za zavoženje poljskih putova, ali su mi uvijek rekli da taj put spada pod katastar Hrastovsko, tako da ga oni nisu dirali. Kako to sad sve spada pod Grad Ludbreg, mislim da bi oni trebali pogledati stanje i nadam se nešto riješiti – rekao je na kraju Ivan. Upit smo poslali u Grad Ludbreg, no nismo primili odgovor do zaključenja broja.

FOTO Ivana Dežić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI