Problemi u širem središtu grada: S drveća pada suho granje, bojimo se hodati ispod

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Već duže vrijeme mještani Ludbrega koji žive na Trgu slobode imaju problema sa zaštićenim drvećem platana koje su zasađene ispred ugostiteljskog objekta ‘Vedran’, trgovine ‘Vindija’ i nekoliko kuća.

Naime, tijekom bilo kakvog jačeg vjetra ili nevremena suho granje s četiri posađene platane se lomi i pada po nogostupu i parkirnim mjestima te je vrlo opasno za sve prolaznike, goste kafića, kupce i ljude koji tamo parkiraju svoje automobile i koji tamo žive.

Stogodišnje platane trebaju uređivanje

Od ljudi koji tamo žive dobili smo informacije kako je granje već u nekoliko navrata napravilo problem i izazvalo štetu, a samo srećom još nije nikog ozlijedilo. Također, rekli su nam kako su uputili već nekoliko žalbi nadležnima, no zasad su orezane samo niže grane, dok one koje su previsoke za dizalice ‘Lukoma’ i dalje stvaraju probleme, a tako je bilo i prošlog ponedjeljka kada je tijekom nevremena nogostup bio pun sitnih i krupnijih grana.

– Ovaj problem s granjem postoji već dugo, zvali smo već i u ‘Lukom’ i Grad i došli su iz ‘Lukoma’ i porezali ove donje grane, ali oni nemaju dosta visoke dizalice da dođu do vrha i odrežu ovo što je suho i što pada čim je malo jači vjetar, tako da bi to trebali doći iz nekog većeg komunalnog poduzeća koje to može sanirati. Koliko znamo, radi se o zaštićenom drveću, a i dobro nam je jer radi hladovinu tijekom ljeta tako da sigurno ne bismo htjeli da se sruši, ali treba to nekako riješiti jer je stvarno opasno – rekla nam je jedna od zaposlenica lokala u blizini platana.

Na naš upit o rješenju ovog problema u Gradu Ludbregu nismo dobili odgovor tako da se čini kako će svi koji prolaze, žive i rade u blizini ovog drveća još neko vrijeme morati biti na oprezu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI