Problemi u vrtiću: Roditelji nezadovoljni skupljom cijenom i zamjenom ‘teta’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreški dječji vrtić Smjehuljica postoji već 17 godina i kao i u ostalim ludbreškim vrtićima kapaciteti su popunjeni, a za upis postoji i lista čekanja. Unatoč tome, u Smjehuljici se u prošlih nekoliko mjeseci dogodilo dosta promjena na koje su nas upozorili nezadovoljni roditelji. Prije svega, posljednja dva mjeseca povišena je cijena vrtića, a konkretno obrazloženje nije dobiveno, a u međuvremenu je iz vrtića otišlo i četvero odgojitelja.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Zbog svega došlo je i do ispisivanja nekoliko djece pa se roditelji pitaju što se događa u vrtiću, a kako situacija s mjestima nije bajna, ako se ovakav ‘trend’ nastavi, ionako puni vrtići mogli bi dodatno povećati liste čekanja.

– Koliko znamo, odgojiteljice koje su otišle imale su najviše pritužbi na visinu plaća, dok su neke otišle jer su dobile posao bliže kući. Bez obzira na to, ako su povisili cijenu vrtića, vjerojatno bi to trebali vidjeti u nekim materijalima ili programima, no sve je ostalo isto, ako ne i gore. Na pitanje o povišenju cijene dobili smo odgovor da je takva odluka vrtića pa ne znamo na što se to troši – rekli su nam nezadovoljni roditelji koji su htjeli ostati anonimni.

Ravnateljica: Zaposleni su novi djelatnici i ni na koji način nije narušena kvaliteta usluge

Rezultat svega je ispisivanje desetak djece u posljednjih nekoliko tjedana jer, kažu roditelji, primijetili su promjene u ponašanju i jednostavno su bili nezadovoljni radom vrtića te su unatoč tome što je mjesto u vrtiću teško dobiti, htjeli napustiti Smjehuljicu.

– Htjela sam otići iz vrtića makar pod cijenu da nemamo drugi i da se snalazimo s bakama. Na kraju smo uspjeli dobiti mjesto u drugom vrtiću i moram reći da se ponašanje promijenilo i da su djeca puno zadovoljnija. Smetale su im brojne promjene s odgojiteljima, a smatram i da je premali broj odgajatelja na toliko djece tamo. Znam da nismo jedini koji smo se ispisali, mislim da je desetak djece otišlo, no kako postoje čak i liste čekanja, došla su druga jer roditelji nemaju kamo – rekla je jedna od majki koja je ispisala djecu.

O cijelom slučaju upit smo poslali ravnateljici Dječjeg vrtića Smjehuljica Gordani Trnjak Vajagić koja je kadrovske promjene objasnila otvaranjem novih radnih mjesta koja su bila bliže djelatnicima te tvrdi kako je kvaliteta programa ostala ista.

– U tijeku pedagoške godine došlo je do smjene odgojiteljskog kadra uslijed činjenice da su u okolnim mjestima otvoreni novi vrtići i nova radna mjesta bliže mjestu stanovanja djelatnika. Zaposleni su novi djelatnici i ni na koji način nije narušena kvaliteta usluge, a uz to uveli smo i poslijepodnevni program obogaćen raznim sportskim, likovnim, glazbenim, etno sadržajem i učenjem njemačkog jezika kako bismo omogućili produženi boravak djece u vrtiću za roditelje koji rade u poslijepodnevnim satima. U vrtiću su popunjeni svi kapaciteti, a također postoji lista čekanja djece za upis. Tim vrtića intenzivno radi na proširivanju kapaciteta za prijam djece i unapređivanju postojećih programa i uvođenju novih odgojno-obrazovnih metoda kako bi omogućili što kvalitetniju uslugu korisnicima vrtića – odgovorila je ravnateljica na upit.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI