PROCESIJA MLADOSTI I NADE Više od 800 mladih danas na Križnom putu po koprivničkim župama

Sudionici križnog puta, njih više od 800, večerat će u Obrtničkoj školi u Koprivnici, a prenoćit će u dvorani Srednje škole. Župljane se moli da im donesu kolače


Autor: podravski.hr — 16.03.2013. / 13:37 Aktualno

KOPRIVNICA – Danas Koprivnicom prolazi 13. Križni put mladih Varaždinske biskupije. Vjernici idu trasom dugačkom 25 kilometara. Križni put kreće od župe Presvetog Trojstva u Reki, a postaje će biti ispred crkve sv. Andrije u Jagnjedovcu, u župi blažene Majke Terezije u Starigradu, kod kapele Bezgrešnog Srca Marijina u Bakovčicama, ispred raspela u Štaglincu i u Župi sv. Nikole biskupa u Koprivnici. U crkvi Sv. Nikole svetu misu će služiti velečasni Tihomir Kosec, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije.
Sudionici križnog puta, njih više od 800, večerat će u Obrtničkoj školi u Koprivnici, a prenoćit će u dvorani Srednje škole. Župljani su zamoljeni da, prema svojim mogućnostima, u Obrtničku školu donesu kolače za sudionike križnog puta.
Drugog dana Križnog puta, u nedjelju, pješačit će se 21 kilometar. Postaje će biti u župi sv. Antuna Padovanskog, župi blaženog Alojzija Stepinca, kod kapele Presvetog Trojstva u Herešinu, u župi sv. Petra i Pavla u Peterancu, župi sv. Ivana Krstitelja u Koprivničkom Ivancu, na gradskom groblju u Koprivnici, u župi sv. Lepoplda Bogdana Mandića i župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama. U močilskoj crkvi završnu misu će služiti varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak.