Procvat taksija u Koprivnici dogodio se zbog jedne stvari, a u susjednom gradu više nema nijednog

Na dva taksi-prijevoznika više neće ostati Križevčani. Gradski bi oci, naime, uskoro trebali raspisati javni poziv za sve one koji se žele time baviti


Autor: podravski.hr — 05.02.2019. / 14:50 Aktualno

Taksi kombi u Križevcima

Procvat taksi službe u Koprivnici: trenutačno je u gradu čak pet taksi-prijevoznika, a nije isključeno da ih bude i više. Razlog je prilično jasan i podudara se s početkom jednog važnog razvojnog projekta.

Konkurencija u prijevozu putnika u Koprivnici, naime, dogodila se usporedno s razvojem Sveučilišta Sjever i dolaska stotina studenata, ali i desetaka profesora predavača u tu visokoškolsku ustanovu koja je na koncu završila na državnim jaslama. Uz pojedinačne taksiste, tu su i veće prijevozničke firme poput Camea i Sunca.

Prijevoz s jednog na drugi kraj grada u pravilu košta oko 20 kuna, a taksisti su posebno zaposleni tijekom vikenda.

Za razliku od Koprivnice, Đurđevac je jedini grad u županiji koji nema registriranu taksi-službu za prijevoz građana. Posljednji vozač, Milorad Potkonjak, time se bavio još prije pet godina, a otkako je iz obiteljskih razloga napustio upravljač, nitko ga nije zamijenio.

– Kako sam dobio status roditelja njegovatelja, odlučio sam da je vrijeme da stanem. A i zakon mi ne dopušta da se više time bavim – priča nam Potkonjak koji dodaje da navodno postoji mogućnost po novom zakonu da ima određenu satnicu na ‘drugom poslu’ i da razmišlja da možda opet krene s vožnjama.

Koliko često koristite taksi?

View Results

Loading ... Loading ...

Kazao nam je kako je taj posao obavljao 19 godina i da su ga već svi znali te da nije imao problem s nedostatkom posla. Danas, kako u Đurđevcu nema takvog prijevoza, čini se da se Picoki snalaze na druge načine.

Na dva taksi-prijevoznika više neće ostati Križevčani. Gradski bi oci, naime, uskoro trebali raspisati javni poziv za sve one koji se žele baviti „taksiranjem“. Trenutačno se time u Križevcima bave jedino Stjepan Hrg i njegov sin Zoran, a punkt za njihova dva minikombija na željezničkom je kolodvoru.

Oni će putnika do drugog kraja grada odvesti za samo četiri kune, a na usluzi su i u gluho doba noći, kad će vožnju iz, primjerice, centra grada do prigradskog naselja naplatiti tek 15 kuna. Premda zasad nema službenih informacija, čini se kako su veće taksi tvrtke bacile oko na taj grad koji je oživio izgradnjom dionice autoceste. (ib)

FOTO: ARHIVA