Prodaju se kuće po kunu! U Legrad dolaze obitelji iz Zagreba i s otoka Raba

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Legrad na natječaju za prodaju nekretnina u svom vlasništvu prodala je tri oranice, dvije šume i jedno gradilište na Šoderici. Također, pod istom točkom prodane su četiri kuće za jednu kunu prema Programu stambenog zbrinjavanja mladih obitelji. Kuće su kupile obitelji iz Peteranca, Kuzminca, Raba i Zagreba, a radi se o mlađim ljudima.

– Veseli nas da se svi oni žele preseliti u našu općinu. Tako smo dobili četiri mlade obitelji – rekao je Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

Općinsko vijeće prethodno je raspisalo natječaj prema kojem ste za jednu kunu mogli kupiti kuću ili zemljište ako ste mlađi od 40 godina, imate najmanje srednju stručnu spremu i stanovnik ste općine Legrad, ili ako niste, da u roku od tri godine svoje boravište prijavite u općini.

Isto tako, barem jedan od prijavitelja, supružnika ili životnih partnera morao je imati stalna primanja. Zanimljivo je da su procjene za neke od nekretnina koje su se prodavale bile i u visini od 100.000 kuna, ali u Općini su ih odlučili prodati za jednu kunu kao dio borbe protiv depopulacije.

Ivan Sabolić

Isto tako, Općinsko vijeće donijelo je Odluku o ublažavanju posljedica izazvanih krizom od virusa COVID-19, za koju je doneseno devet mjera.

– Poslovni subjekti oslobodit će se najamnine, nezaposlene osobe i poslovni subjekti komunalne naknade, roditelji plaćanja participacije u dječjem vrtiću, te će se povećati proračun za Civilnu zaštitu. Također, smanjen je iznos sufinanciranja projekata udruga za 10 posto, osim VZO Legrad, a božićnice, regresi i uskrsnice za zaposlene u Općini, vrtiću i komunalnoj tvrtki smanjeni su za 50 posto – stoji u priopćenju Općine.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI