Prodane dvije parcele u novoj poduzetničkoj zoni u Đurđevcu

Đurđevački gradski vijećnici donijeli su odluku o prodaji dvije parcele u novoj poduzetničkoj zoni na izlazu iz Đurđevca prema Pitomači. U novoj zoni ukupno je predviđeno 18 poduzetničkih pogona, a prve dvije parcele kupile su tvrtka Beton design iz Zagreba koja već posluje u Đurđevcu te Alstem iz Bjelovara. Beton design, koji se bavi proizvodnjom betonskih industrijskih podova, kupio je parcelu površine 3064 četvorna metra, a Alstem, koja se bavi proizvodnjom gotove betonske smjese, parcelu površine 7936 četvornih metara.  Ulaganja Beton designa će iznositi četiri milijuna kuna te će zaposliti 16 radnika, dok će Alstem uložiti milijun kuna i otvoriti pet radnih mjesta.

-Oba investitora planiraju već u idućoj godini realizirati svoja ulaganja, što nas veseli jer zaspravo imaju rok od tri godine. To dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti i veseli nas što smo već na prvom natječaju dobili dva investitora – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad kreće i u projektiranje osam tipskih hala u novoj zoni kako bi mogao raspisati natječaj i za te parcele jer su potencijalni investitori pokazali interes da se uključe u tu „priču“ u sklopu koje im grad rješava projektnu dokumentaciju za proizvodne pogone.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI