PRODAVAČI DIGLI GLAS: Na vjetru smo i kiši, a rentu plaćamo redovno

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poljoprivredni proizvođači koji svoje proizvode nude na ludbreškoj tržnici javili su nam se u redakciju, nezadovoljni odnosom vlasnika tržnice prema njima. Posebno im je, kako kažu, bilo teško prošli tjedan kada je padala kiša. Problem je, kako doznajemo, što na tržnici nema adekvatnog zaklona od oborina. To stvara probleme njime, ali i kupcima na tržnici.

Zakupci mjesta, svi odreda mali lokalni proizvođači voća i povrća, stvorili su reputaciju proizvođača koji nude isključivo domaće proizvode. Isto tako, ludbreška tržnica ima potrebne certifikate kojima se kupcima jamči da je svaki proizvod koji tamo kupe domaći proizvod, proizveden na poljima u okolici Ludbrega.

No, kako su kupci dobro prihvatili prodavače na ludbreškoj tržnici, tako je i sama tržnica postala meka društvenog života u Ludbregu te se na „sejmene dane“, a to su srijeda i subota, na ludbrešku tržnicu sjate brojni Ludbrežani, ali i stanovnici okolnih mjesta.

No, prodavače na ludbreškoj tržnici ipak jedna stvar jako smeta, a to je da su za loša vremena prepušteni kiši i vjetru.

Miro Lastavec i Ivka Belavić

– Cijeli sam dan na kiši i hladnoći. Pokraj mog mjesta nema niti suncobrana. Želim biti ovdje kako ne bih bila na gubitku, ali kako vidite, mokra sam skoro do kože. Na mom mjestu nema nikakvog zaklona od kiše, a ona lijeva cijeli dan. Ne želim nikoga uvrijediti, ali ako plaćam 340 kuna mjesečno, mislim da ja i moji kupci ne bismo smjeli biti na kiši – rekla je Ivka Belavić, jedna od zakupaca prodajnog prostora na ludbreškoj tržnici.

S njom su se složili i drugi prodavači na tržnici, nezadovoljni trenutnim stanjem.

– Iznad mog mjesta je suncobran koji na sebi ima rupe pa curi i po nama. Eto, vidljivo je da mi je roba pokisla, a imam i papirnate ambalaže – rekao je Miro Lastavec.

Zakupci na ludbreškoj tržnici traže od vlasnika da se hitno nešto poduzme kako bi se stanje poboljšalo te da se nabave novi suncobrani, ali kako kažu, najbolje bi bilo da se nađe neko trajnije rješenje.

Vlasnica ludbreške tržnice, poznata ludbreška poduzetnica Sanja Stručić, na naše pitanje odgovorila je da su novi suncobrani stigli u četvrtak.

– Nadstrešnicu nećemo stavljati, a suncobrani stignu na tržnicu svake godine otprilike u isto vrijeme i to prodavači na tržnici znaju – kazala je Sanja Stručić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI