Prodavačima s gradskog placa ugroženo zdravlje: Ubija nas – propuh!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prodavači koji svakodnevno rade na koprivničkoj gradskoj tržnici pokrenuli su inicijativu da se konačno nešto poduzme po pitanju propuha i niskih temperatura koje slijede u jesenskim i zimskim mjesecima.

Naime, prodavači su na tržnici, iako je natkrivena, konstantno izloženi vremenskim (ne)prilikama, pa su već ranije tražili da se zatvore bočne strane kako im ne bi puhalo, a to im je Komunalac, tvrtka koja upravlja gradskom tržnicom, i omogućio te panelima zatvorio ‘procjep’ od strane nekadašnje tiskare i zgrade gradske tiskare.

No, to je stvorilo svojevrstan ‘tunel’ kroz tržnicu gdje je sada neugodan propuh koji smeta i prodavačima i kupcima. Prodavači na čelu sa Zdenkom Lončarićem odlučili su tako nešto poduzeti jer su i ranije tražili da se poboljšaju uvjeti, pa im je rečeno da se planovi za ulaganja rade prije početka sljedeće godine.

– Bio sam u Komunalcu prije nekoliko dana i razgovarao s Natašom Tetec, predsjednicom uprave, kako bih je obavijestio, a u ime svih prodavača da već nekoliko godina tražimo bolje uvjete. Pregrade koje su postavili prije nekoliko godina su dobre, ali sad bismo željeli da se nekako zagradi i prednji dio da ne puše toliko – rekao je Zdenko Lončarić koji na tržnici prodaje med i pčelinje proizvode.

Kako kaže, smatra da je svima u cilju da se i prodavači i kupci na tržnici osjećaju što ugodnije.

– Rečeno nam je na tom sastanku da će Komunalac sljedeće godine izdvojiti 200.000 kuna za ulaganja u tržnicu, a nadamo se da će se dio toga uložiti u tu pregradu jer smatramo da je važnije najprije stvoriti uvjete na ovom dijelu tržnice, a nakon toga na dijelu gdje se prodaje odjeća – veli Zdenko Lončarić.

Kaže kako je i prošli tjedan bio kod gradonačelnika Jakšića koji ga je saslušao, a tek treba vidjeti hoće li ova njihova inicijativa uroditi plodom.

– Ove godine na vrijeme smo se udružili i krenuli djelovati tako da vjerujem da će imati dovoljno vremena da odluče o našem prijedlogu. Ono što mi želimo je da se prednja strana tržnice zatvori prozirnim materijalom da se održi izgled, a da nama bude bolje. Kažu nam da je prednji dio tržnice zaštićeni dio gradske jezgre, no ovaj naš prijedlog taj izgled ne bi narušio jer radi se o uvučenom dijelu. Na unutarnju metalnu konstrukciju stavili bi tu pregradu koja ne bi narušavala izgled tržnice – kaže Zdenko Lončarić.

Kaže kako je propuh postao nesnosan i trpe svi na tržnici, posebno zimi kad su niske temperature.

– Mi smo inicijativu pokrenuli, a na mjerodavnima je sad da djeluju, nadam se na zadovoljstvo svih građana koji borave na tržnici – zaključio je Zdenko Lončarić.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI