Prodavao noževe, krpe i majice pa gazdu kuće preveslao za 1700 eura!

Pitomačanin Damir na Općinskom sudu u Bjelovaru optužen je zbog kaznenog djela prijevare. Kako su nam odgovorili iz tužiteljstva, Damir je u drugoj polovini rujna 2017. godine, došao u kuću jednog mještanina nudeći mu prodaju noževe, majice i kuhinjske krpe.

Kako bi od njega prema unaprijed stvorenoj namjeri izvukao novac, zamolio ga je da mu za podmirenje duga za majstora koji mu je obnavljao kuću i za registraciju automobila posudi 1700 eura. Kao garanciju povrata pozajmice Damir mu je dao na uvid svoju osobnu iskaznicu koju je naivni muškarac fotografirao i posudio mu novac. No, Damir je novac uzeo i nikada nije vratio novac premda je obećao da će novac vratiti u roku od mjesec dana od posudbe. Tužitelji tvrde kako taj novac nije niti planirao vratiti.

Ovih je dana Općinski sud u Bjelovaru potvrdio optužnicu protiv Damira. Na zakazanom ročištu sudsko je vijeće pregledalo sve dokaze na kojima su tužitelji utemeljili optužnicu i utvrdili kako je podignuta zakonito te sadrži sve propisane elemente.

– Tijekom ispitivanja optužnice optužno vijeće je utvrdilo da dokazi i dokumentacija u spisu u dovoljnoj mjeri potvrđuju postojanje osnovane sumnje na razini dovoljne vjerojatnosti da se optužnica potvrdi, a kako nisu ispunjeni uvjeti za odbacivanje optužnice, a nema ni nedostataka predviđenih ZKP-om za vraćanje optužnice državnom odvjetniku, optužno je vijeće potvrdilo optužnicu – stoji u rješenju optužnog vijeća Općinskog suda u Bjelovaru.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI