Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prodavao speed u Kalinovcu, pronašli snimke na kojima se mladi drogiraju

Josip (29) iz Bjelovara na koprivničkom je Općinskom sudu optužen zbog zlouporabe opojnih droga. Tereti se za preprodaju zabranjenih opojnih supstanci poput amfetamina uličnog naziva ‘speed’, ‘ecstasyja’ i marihuane.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako se navodi u optužnici koprivničkih tužitelja Josip je ‘radio’ u đurđevačkom kraju. U njegovu BMW-u policajci su pronašli 4,8 grama speeda, pola grama kokaina, manje od grama ecstasyja i četiri paketića marihuane ukupne težine 200 grama, što je za naše ‘krimi-prilike’ značajna količina droge. Opojne su supstance, tvrde tužitelji, bile namijenjene daljnjoj preprodaji.

Josip je tako, navode tužitelji, u Budančevici i Kalinovcu mladiću za 500 kuna prodao 15 grama speeda i pet grama marihuane, a istom je mladiću još u najmanje dva navrata prodao točno neutvrđenu količinu amfetamina, svaki put za najmanje 200 kuna.

Tužitelji od suda za Josipa traže da ga se proglasi krivim i da u državni proračun uplati 900 kuna koliko je nezakonito zaradio preprodajom droge. Đurđevački su policajci, kada su ga otkrili, podnijeli dvije kaznene prijave koje su zbog međusobno povezanih kaznenih djela tužitelji obuhvatili istim kaznenim djelom.

Možda najzanimljiviji detalj cijele priče otkriven u optužnici je taj da su policajci tijekom kriminalističkog istraživanja na njegovu mobitelu pronašli videosnimke na kojima se vidi konzumiranje droge osoba kojima je Josip nabavljao drogu u đurđevačkom kraju. Analizom tvari pronađene u njegovu BMW-u nedvojbeno je utvrđeno kako se radi i zabranjenim opijatima. Kod njega je prilikom uhićenja pronađena i veća količina novca od 4200 kuna, a da je riječ o preprodavaču droge tijekom istrage potvrdio je i mladić iz Kalinovca koji je bio njegov stalni kupac.

Taj je mladić potvrdio kako poznaje Josipa i da je od njega kupio pet grama ‘marice’ i 15 grama ‘speeda’, a opisao je i način kupoprodaje. Od Josipa bi SMS porukom prije kupnje naručio što želi konzumirati, a Josip bi mu zatim svojim BMW-om na kućnu adresu u Kalinovcu dostavio drogu za koju bi mu dao novac. Potvrdio je kako je tu bilo još i preprodaja speeda, no nije se mogao sjetiti točne količine i iznosa novca koliko ga je platio. Nije poznato kako je Josip došao u posjed veće količine droge koju je pakirano u vrećicama i posjedovao radi daljnje preprodaje.

– Okrivljenik je bio svjestan zabranjenosti i štetnosti droga te je usprkos tomu drogu prodajom stavljao u promet i posjedovao je radi daljnje prodaje – navodi se u optužnici. Mladić prema članku kaznenog zakona za koji je prijavljen može biti osuđen do pola godine zatvora.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI