ZLOTVOR IZA REŠETAKA: Dvije godine bezumno maltretirao suprugu i na kraju je pred djecom htio zapaliti benzinom

Podravski list profile

Muškarac (38) iz Ferdinandovca pored Đurđevca koji je 12. svibnja u poslijepodnevnim satima suprugu polio benzinom i prijetio da će zapaliti kuću, odlukom sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu iza rešetaka ostati će još najmanje mjesec dana.

Koprivnički su tužitelji proveli prvo ispitivanje uhićenog 38-godišnjaka kojeg terete da je počinio kaznena djela pokušaja dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nasilja u obitelji i prijetnje.

“Postoji osnovana sumnja da je u okolici Koprivnice, telefonom nazvao svoju suprugu i rekao joj da će dići u zrak kuću i nju, a kad je došao kući izlio je benzin po hodniku kuće i pritom benzinom polio odjeću svoje supruge i dvoje maloljetne djece, a zatim uzeo upaljač u namjeri da zapali benzin, ali nije uspio aktivirati upaljač” – priopćili su tužitelji. Uz sve to, 38-godišnjaka osnovano terete da je više od dvije godine “učestalo grubo vrijeđao suprugu i tjerao ju iz kuće”.

Potrebe za intervencijom vatrogasaca srećom nije bilo

Istražni zatvor mu je izrečen zbog “opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja i dovršenja pokušanog kaznenog djela”.

Istražujući nesvakidašnju priču iz Ferdinandovca naši su reporteri doznali kako je i jedan od razloga potresnih događaja i svađa oko učestalog odlaska 38-godišnjaka u ribičiju.

“Jâ sam zvao policiju jer sam bio zabrinut” – ispričao nam je muškarčev tast i pojasnio što se događalo tog dana u obiteljskoj kući njegove kćeri.

“On je bio na ribolovu i očito su razmjenjivali poruke” – ispričao nam je tast uhićenog muškarca.

“Došao je kući pa su se svađali. Uzeo je nekakvu posudu i polio svoju ženu, moju kćer. Ispostavilo se da je unutra bio benzin” – ispričao nam ženin otac koji je potom nazvao policiju, jer očito nije htio stvari prepustiti slučaju, a i kako čujemo u selu, njih dvoje su se često znali svađati. Nažalost, cijelom tužnom obiteljskom sukobu svjedočilo je i njihovo troje maloljetne djece.

SNIMIO: Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti