Produljili rok za EU fondove: Pripremili poljoprivredne projekte vrijedne 3,3 milijarde

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zbog velikog interesa Ministarstvo poljoprivrede produžilo je rok za prijave vlasnika OPG-a, ali i drugih subjekata vezanih uz poljoprivredu i ruralni razvoj za projekte financirane od strane EU fondova. 

Radi se o bazi projekata za financiranje u poljoprivredi, ruralnom razvoju, šumarstvu i ribarstvu koji je produljen je do 14. listopada. Do sada je, istaknuli su u Ministarstvu, prijavljeno 1.998 projekata vrijednih više od 3,3 milijarde eura.

– Zbog iznimnog interesa potencijalnih korisnika, a u cilju kvalitetne pripreme programskih dokumenata, strategija i planova, s posebnim naglaskom na programiranje prijelaznog i sljedećeg programskog razdoblja, omogućili smo produljenje inicijalnog roka za još dva tjedna, odnosno do 14. listopada – poručili su iz Ministarstva.

Dvije trećine projekata odnosi se na sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja, odnosno na javnu infrastrukturu. Više od polovine projekata već je u određenoj fazi pripremljenosti za realizaciju, od čega je 229 projekata spremno za realizaciju, 236 projekata ima ishodovane akte o pravima gradnje i druge potrebne dozvole, a 312 projekata ima izrađenu projektno-tehničku dokumentaciju.

– Ono što nas veseli, pored projekata malih poljoprivrednika, su i projekti jedinica lokalne samouprave fokusirani na jačanje ruralne infrastrukture. Također, uočavamo i snažan impuls iz prerađivačke industrije bez koje nema ni razvoja primarne poljoprivredne proizvodnje. Prikupljeni podaci će nam biti važno uporište u razgovorima u Europskoj komisiji te ćemo, zahvaljujući njima, biti efikasniji u programiranju i planiranje budućih sredstava – istaknula je  ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI