Projekt Budi neovisan: Cilj projekta je spriječiti još veće ovisnosti

U prostorijama županijske uprave održan je prijam župana Darka Korena za mentorice učenika osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali u projektu Budi Neovisan Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga u našoj županiji.

– Ovo je jedan od važnih projekata u školama, ovakve aktivnosti kroz odgojno-obrazovni sustav mogu biti najučinkovitiji oblik prevencije ovisnosti. Borba protiv ovisnosti izuzetno je važna komponenta u razvoju zdravog i prosperitetnog društva – rekao je župan.

Ratimir Ljubić, predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droge u našoj županiju, a ujedno i zamjenik župana, istaknuo je kako su škole napravile sjajne videomaterijale u kojima su prikazane ovisnosti poput ovisnosti o društvenim mrežama, videograma te ovisnosti o alkoholu i drogama. Cilj projekta je da se kroz videomaterijale izvuče pouka te da učenici budu svjesni problematike i da se time spriječe još veće ovisnosti.

Prema riječima Ane Huzjak, mentorice, važno je da mladi stvaraju materijale za mlade jer je to jedan od najučinkovitijih načina na koje se može pristupiti problemu ovisnosti. Naime, mladi će spremnije primiti informacije od svojih vršnjaka kroz materijale koje su sami kreirali. Mentorima su podijeljena priznanja te nagrade za učenike.

U kategoriji osnovnoškolaca najboljim filmom proglašen je film Izbor je uvijek tvoj Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, dok je najboljim filmom u kategoriji srednjoškolaca proglašen film Ne budi fejk Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI