PROJEKT ZA PET: Đurđevački srednjoškolci izradili fora solarni auto

Podravski list profile

Strukovna škola Đurđevac predstavila je solarni automobil kojeg su učenici pod vodstvom profesora Mladena Paraga izradili za sudjelovanje na utrci solarnih električnih automobila koja će biti održana u Sisku. Izrada automobila trajala je sedam mjeseci, a učenici su dobro pazili na svaki detalj kako bi njihov “proizvod” bio što brži.

-Projekt izrade solarnog automobila bio je dio praktične nastave učenika koji se školuju za zanimanja CNC operater, automehtroničar, strojobravar i elektroničar mehaničar. Odradili smo dobar posao i vjerujem da ćemo u Sisku na najbolji način promovirati našu školu, grad i županiju – kaže Mladen Parag.

Većinu potrebnog materijala za izradu auta škola je dobila kroz donacije tvrtki s kojima surađuje. Rad učenika pohvalio je i ravnatelj Darko Špoljar.

-Ponosni smo što ćemo po prvi put sudjelovati na utrci u Sisku. S ovim projektom je povećana kvaliteta stručne prakse na čemu naša škola neprestano radi. Izrada solarnog auta dobro će doći i u promociji škole te privlačenju učenika da prilikom upisa odaberu našu školu i strukovna zanimanja koja su sve traženija na tržištu rada – zaključio je Darko Špoljar.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti