Projekt gerontodomaćica vrijedan više od dva milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Razvojna udruga Ludbreg kroz projekt Zaželi u Ludbregu zapošljava 25 dugotrajno nezaposlenih žena, starijih od 50 godina, s najvišom završenom srednjom stručnom spremom, na radno mjesto gerontodomaćice.

Zaposlene žene svakodnevno pružaju brigu i skrb 150 krajnjih korisnika, osobama starijim od 65 godina ili osobama s invaliditetom kako bi se smanjila potreba za institucionalizacijom osoba u nepovoljnom položaju u ruralnim područjima Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,3 milijuna kuna, a bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15 posto) i Europskog socijalnog fonda (85 posto). U sklopu projekta pruža se pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova, pomoć pri odlasku u šetnju, oblačenju i svlačenju, održavanju osobne higijene, pomoć korisnicima kroz razgovor i druženje te uključivanje u društvo, pomoć i posredovanje u ostvarivanju različitih prava (odlazak u trgovinu, dostava i plaćanje računa, dostava lijekova i pomagala i slično), prema potrebi i druge poslove u skladu s prirodom radnog mjesta.

U sklopu projekta svakom krajnjem korisniku osigurava se mjesečni paket kućanskih potrepština i osnovnih prehrambenih namirnica. Sudjelovanje u projektu se ne naplaćuje,a projekt se provodi do kraja siječnja iduće godine. Prijaviti su  mogu stanovnici Grada Ludbrega općina Sveti Đurđ, Mali Bukovec i Veliki Bukovec. Ako se želite prijaviti kao korisnik usluga u projektu ili to želite učiniti za članove svoje obitelji, prijatelje ili susjede kojima bi dobro došla takva pomoć, to možete učiniti pozivom na broj 095 354 8407, elektroničkom poštom na info@rul.com.hr.

foto Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI