Projekt ipak ide dalje: U planu je kupnja novih javnih bicikala

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Koprivnica planira nadograditi sustav gradskih bicikala. Sustav Bicko
trenutno u svom sastavu ima 60 bicikala, od kojih je 40 u stalnom opticaju.

Veći broj bicikala nije neophodan jer dolazi do prepunjenosti kapaciteta pojedinih stanica. Građani na raspolaganju imaju i deset električnih bicikala koji se koriste u sklopu Bicko sustava, a u vlasništvu su Kampusa.

Uz Bicko sustav djeluje i Biciklistički centar Koprivnica, čije je sjedište na bazenima Cerine, a u sklopu kojeg građani i turisti mogu dobiti informacije o biciklističkim rutama u okolici i šire te mogu posuditi bicikle za istraživanje i uživanje u tim rutama.

U Biciklističkom centru na raspolaganju je 20 bicikala za odrasle i pet za djecu. Grad također u svom vlasništvu ima jedan tandem bicikl koji je posuđen županijskoj Udruzi slijepih. Sustav trenutno ima sedam postaja i to na Zrinskom trgu, Lenišću, Kampusu, groblju i kolodvoru i Cerinama te ispred Doma mladih.

Sustav Bicko trenutno u svom sastavu ima 60 bicikala

– Postoji i posebna priključna postaja za električne bicikle e-Kampus, u samom Kampusu. Jednom godišnje radi se kompletan servisni pregled bicikala i postaja, plus popravci po potrebi tijekom sezone. U velikoj većini slučajeva građani se odnose dobro prema biciklima, ali postoje iznimke zbog kojih i imamo nepredviđene popravke tijekom sezone – kaže Ivana Ledinski Cvetković, viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnostima Grada.

Građani koji koriste bicikle znaju su žaliti da su neispravni, a popravci se
obavljaju u najkraćem mogućem roku kako bi sustav ispravno radio.


– Molimo korisnike da sve primijećene kvarove prijave na naše telefonske
brojeve 251-833 i 251-861 ili putem e-maila na info@komunalac-kc.hr jer će se na taj način ubrzati proces popravka kvarova – kaže Ivana Ledinski Cvetković

Grad je trenutno u fazi traženja izvora financiranja za nadogradnju postojećeg sustava gradskih bicikala.


– Nadogradnjom sustava predviđena je i kupnja novih bicikala. Kompletan
gradski sustav bicikala financiran je sredstvima fondova Europske unije pa je cilj taj trend nastaviti – zaključila je Ivana Ledinski Cvetković.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI