Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Projekt obitelji Vujić: Ponudu će obogatiti vinskom saunom i jacuzzijem

Obitelj Vujić iz Đurđevca u svojoj klijeti u vinogradarskom predjelu Mali kostanj uredila je smještajne kapacitete. Njihova klijet tako je dobila dva apartmana s četiri kreveta, a smještajni kapaciteti imaju kategoriju od čak četiri sunca. Vujićevi su dosad brojne goste privlačili kušaonicom, a kako postoji sve veći interes izletnika i turista za boravak u đurđevačkom vinogorju, odlučili su napraviti novi iskorak u poslovanju svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Gotovo cijeli naš radni vijek vezani smo uz ugostiteljsku djelatnost, a naša klijet velik je potencijal i za ozbiljnije bavljenje turizmom. Mali kostanj privlači sve veći broj izletnika i turista koji su zainteresirani i za višednevni boravak u našem kraju i zbog toga smo se odlučili urediti i smještajne kapacitete – kaže Marijana Vujić.  Prije mjesec dana ishodili su svu potrebnu dokumentaciju i sad njihova dva apartmana čekaju prve goste.

– Već polako stižu upiti za smještaj i sigurni smo da će uređenje apartmana biti isplativa investicija. Da nema korona-krize, vjerujem da bismo već sad imali goste. Gosti će na raspolaganju imati i dnevni boravak, a činjenica da svaki apartman ima svoju kupaonicu naša je velika prednost – kaže Mirko Vujić.

U cilju privlačenja gostiju obitelj Vujić nastavit će s uređivanjem dodatnih sadržaja. Već je u pripremi i prva vinska sauna koja će zasigurno biti prava atrakcija. Za saunu je dosjetljivi Mirko iskoristio staru bačvu od 5700 litara u kojoj je postavio peć i klupe i sad je još potrebno urediti popratne sadržaje.

– Na internetu sam vidio da su u Kanadi popularne drvene saune, a kad sam u Kutjevu i Iloku spazio velike bačve, odmah mi je sinula ideja da ih iskoristim za saune. Pune dvije godine tražio sam takve bačve i nedavno se konačno ukazala prilika da kupim jednu bačvu od 5700 litara. Bačva je već dobila svoje mjesto u našem vinogradu, a pri kraju je opremanje i uskoro ćemo otvoriti prvu vinsku saunu – kaže Mirko Vujić. 

Odmah uz saune obitelj Vujić će urediti i jacuzzi. Prvotno je u planu bio bazen, no kako bazen imaju u sklopu svoje kuće te bi se on mogao koristiti samo nekoliko mjeseci u godini, na kraju su se odlučili za jacuzzi.

– Svjesni smo da u privlačenju gostiju za višednevni boravak moramo imati dodatne sadržaje pa krećemo i uređenje jacuzzija, a u planu je i dječje igralište. Obogaćivanje ponude tim sadržajima sigurno će biti dobar mamac za goste – zaključila je Marijana Vujić.

FOTO Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI