Projekt od 13 milijuna kuna: “Srce mi kuca kao na dan moga vjenčanja”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Službeno je počeo jedan od najvećih koprivničkih socijalnih projekata, onaj vrlo aktivne udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra, vrijedan čak 13 milijuna kuna, koji u potpunosti financira Europska unija. U njihovim prostorima u Kampusu niknut će pravi mali „gradić“ za osobe s invaliditetom i ostalim poteškoćama te za njihove obitelji.

– Tamo će se osobama s invaliditetom, osobama s teškoćama u razvoju, njihovim obiteljima i skrbnicima ponuditi mreža usluga izvan službenih institucija kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život – rekla je Marija Mraz, predsjednica Udruge Bolje sutra i navela kako je prošli tjedan prilikom šetnje budućim prostorima bila vrlo uzbuđena.

U budućim prostorima u Kampusu

-Srce mi kuca, kao na dan svog vjenčanja. Točno prije dvije godine, na današnji dan, gradonačelnik Mišel Jakšić i ja potpisali smo ugovor kojim Grad daje ovaj prostor, ovu zgradu, Udruzi na korištenje. Danas, nakon dvije godine, ovdje smo i veliki posao je pred nama – rekla je Marija Mraz.

Voditeljica jednog od najvećih koprivničkih projekata Tajana Premec navela je kako im sad slijedi provođenje javne nabave i odabir izvođača radova, a planirani početak radova je kolovoz 2021. godine. Projektom će se izgraditi, obnoviti i prilagoditi prostor zgrade na Trgu Žarka Dolinara 17 u Kampusu, koji je Udruga prije dvije godine dobila „na dar“ od Grada Koprivnice.

U sklopu projekta, dodajmo, uredit će se uredi, arhiva, dvorane za sastanke, društvene i kulturne događaje, individualni i grupni rad s korisnicima, socijalnim radnicima i disfunkcionalnim obiteljima, obiteljsku medijaciju te za psihosocijalnu podršku… Imat će i dnevni boravak, blagovaonicu, kuhinju, vježbaonicu, pa čak i tuš-kabine.

Marija Mraz (desno)

-Vrlo bitan dio je i prostor za radnu okupaciju u kojemu će korisnici usvajati nova znanja i vještine za samostalan život, poput pripreme obroka, brige o prostoru, namirnicama i hrani, brige o vlastitom zdravlju, higijeni, odjeći i drugim predmetima kojima se koriste u svakodnevnom životu – dodaje Mraz i navodi kako se predviđa usluga poludnevnog boravka za čak 50 korisnika. Vladimir Kramarić, načelnik Sektora za pripremu i provedbu projekata u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, kazao je kako se radi o pionirskom projektu ovakve prirode u državi i da se nada da će Bolje sutra „pokazati smjer drugima“. Dodajmo i kako su partneri Udruge Bolje sutra u ovom projektu Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Europska unija financira projekt u cijelom iznosu, a planira se da bi sve trebalo profunkcionirati početkom 2023. godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Bit će ovo bajkovita godina

Piše Vladek Antolaš Mastermind Sve si nekako mislim da će i 2021. biti bajkovita jer je vezana na prošlu 2020. koja je bila puna bajki.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI