Projekt od 1,3 milijuna: Osobe s teškoćama u razvoju dobivaju osobne asistente

Podravski list profile
Zahvaljujući ovom projektu dodatno ćemo poboljšati kvalitetu života naših korisnika, a i deset osoba dobilo je posao – kaže Kristinka Štefan

Đurđevačka Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ počela je provoditi projekt pružanja usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u našoj županiji. Projekt je vrijedan 1,3 milijuna kuna, u potpunosti se financira novcem Europskog socijalnog fonda te će u naredne dvije godine omogućiti osobne asistente za deset osoba s teškoćama u razvoju kako bi im se dodatno olakšala svakodnevica. Partneri u projektu su udruge Latice iz Koprivnice i Maslačak iz Križevaca.

– Kako bi deset novozaposlenih asistentica i voditeljica projekta usvojilo potrebna znanja i vještine, provedena je i edukacija o neovisnom življenju i usluzi osobne asistencije u koju su bili uključeni i roditelji korisnika. Zahvaljujući ovom projektu dodatno ćemo poboljšati kvalitetu života naših korisnika, a i deset osoba dobilo je posao – kaže Kristinka Štefan, predsjednica đurđevačke Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti