PROJEKT OD 17 MILIJUNA KUNA: Grade hostel za školu u prirodi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradska uprava tijekom idućeg će tjedna raspisati natječaj za izvođača radova na projektu prirodne baštine koji obuhvaća prezentaciju geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci. Vrijednost projekta je 17,3 milijuna kuna, od čega je 13,7 milijuna osigurano iz fonda Europske unije te 2,5 milijuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok će preostali 1,1 milijun biti izdvojen iz gradskog proračuna.

Projekt je podijeljen u tri segmenta. Prvi je uređenje i opremanje stare zgrade Prekršajnog suda u samom gradskom središtu koja će poslužiti za interaktivnu prezentaciju Đurđevačkih pijesaka od njihova nastanka do prikaza bogatstva flore i faune. U zgradi će biti smještena i glavna turistička infotočka s uredima Turističke zajednice i ugostiteljskim sadržajem. Drugi je segment izgradnja hostela na početku park-šume Borik koji će poslužiti i za školu u prirodi kako bi školarci iz prve ruke mogli upoznati posebnosti života na Peskima.

Treći segment je uređenje geografsko-botaničkog rezervata

Treći segment je samo uređenje geografsko-botaničkog rezervata koje će obuhvatiti proširenje poučnih i pješačkih staza, dodatno obilježavanje interpretativnim sadržajima i pločama, uređenje hotela za kukce te postavljanje automatskog sustava za iznajmljivanje električnih bicikala.

– Želimo biti turistički grad i za to nam je nužan prirodni dio kontinentalnog turizma, što ćemo dobiti kroz šumu Borik, Đurđevačke pijeske te prostor između Drave i Bilogore. Sve se to nadovezuje na kulturni i sportski turizam – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Plan je da radovi na uređenju interpretacijskog centra i izgradnji hostela krenu u kolovozu. Radi nadopunjavanja ponude, gradska je uprava izradila i projekt uređenja trim-staze i amfiteatra za školu u prirodi u park-šumi Borik.

– Realizacijiom ovog projekta dodatno ćemo upotpuniti već sad bogatu turističku ponudu i postati nezaobilazna točka na karti kontinentalnih destinacija – kaže Hrvoje Janči.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI